Sannan, Raisan ja Narun kanssa lähdettiin jäljestämään ja keräämään mustikoita. Jälkimmäinen jäi tosin vaan haaveeksi, sillä mustikoita ei ollut. Tuikekin pääsi mukaan mustikkametsään, tosin sen hillitseminen meinaisi tuottaa vaikeuksia, se oli niin onnellinen päästessään mukaan. Näki että vähän otti kunnon päälle ja se makoilikin loppuvaiheessa tyytyväisenä mustikkamättäissä.

Raisa teki Vimpsille jäljen, jolla oli pituutta ehkä joku 300m. Maasto vaihtelevaan ja aikamoista risukkoakin. Mukana käännöstä ja kulmaa. 5 keppiä, kahden alla purkit. Tarkoituksena oli nyt kokeilla ilmaiseeko ilman purkkeja, koska viimeksi jäljesti ilmavainulla pelkkiä purkkeja.

Vimps lähti jäljelle todella hyvin ja innokkaasti. Ekan kepin alla oli purkki, sen ilmaisi hienosti. Siitä mentiin eteenpäin varmasti ja aika vauhdikkaasti. Olin vielä unohtanut jälkiliinan, joten tavallisessa hihnassa roikkuminen meinasi tuottaa vaikeuksia. Seuraavan kepin bongasin osaksi itse. Näin kun Vimps rekisteröi sen (oli siis ilman purkkia), mutta jatkoi matkaa. Pyäsytin ja näytin keppiä, jolloin ilmaisi ja palkka tuli taskusta. Siitä mentiin taas varmasti, kunnes tultiin viimeiselle kepille, jonka alla oli taas purkki. Siitä ok ilmaisu.

Kepeistä nousi siis 3/5, eli purkittomat ei Viimasta ole ilmaisemisen arvoisia. Uskona kyllä että bongasi kaksi muutakin, mutta ei vaan ilmaissut. Tähän pitäisi nyt kehittää jotain. Mietittiin että jos laittaisi vaan purkkien kannet alkuun alle, tai sitten vaan yrittäisi haudata purkkeja etteivät ne haisisi niin voimakkaasti. Into jäljelle oli nyt tosi kova ja viime kerran tyhjiä hetkiä ei tullut kertaakaan.