Kaksi starttia kotikisoissa, lisäksi kisoissa järjestettiin japaninpystykorvien rotumestaruus. Viralliset radat tuomaroi Minna Väisänen ja japsiradan Minna Räsänen.

Eka rata oli oikein mukava, alussa oli vääntöä, mutta sitten oli mukavia vauhtikohtia, mm. 2 putkea peräkkäin. Ihan ei alussa oltu hereillä, ja tein ihan eri ohjauskuvioita kuin suunnittelin, mm. takaaleikkauksia. Putkien jälkeen saatiin kuitenkin vauhti kulkemaan. Puomin ali meni yksi putki ja T meni puomille hyvin ja täysiä. Alikulkeneesta putkesta johtuen en päässyt viemään sitä loppuun asti vierellä ja siitä syystä T sitten hyppäsi alastulokontaktin yli, siitä siis viitonen. Puomin jälkeen oli yksi hyppy ja pujottelu, pujottelu lähti ok, mutta sitten kesken kaiken T jätti yhden kepin välistä, siitä sitten toinen viitonen. Loppurata oli hieno ja vauhdikas, keppien korjailusta huolimatta ihanneaika alittui yli kahdella sekunnilla, virheitä siis 10.

Toisella radalla oli hyvä alkusuora, hyppy, pituus, A ja mutkaputki, eli siihen saatiin heti kiva vauhti. Putken jälkeen oli sitten vuorossa keinu. T meni keinulle hyvin, mutta sitten tuli tyypillinen stoppi. Kovalla houkuttelulla se tuli askel kerrallaan, yhdessä vaiheessa keinu oli ihan vaakatasossa ja T ei vaan suostunut tulemaan :D. Mutta loppujen lopuksi se rohkaistui ja tuli alas asti suht reippaasti (tässä vaiheessa yleisö hurrasi villisti). Siitä mentiin suoraan pujotteluun. Tuike oli kuitenkin selkeästi ihan ihmeissään kun keinulta ei saanutkaan palkkaa ja lähti kesken pujottelun käymään vieressä olleen putken suulla (meillähän on treeneissä ollut nyt keinun jälkeen putki, minkä jälkeen iso palkka eli muisteli sitä). Sain sen vielä takaisin pujotteluun, mutta sitten se lähti käymään puomilla. Neiti oli selkeästi päättänyt palkita itse itsensä kun rankan keinun suorittamisen jälkeen ei ollutkaan palkkaa tarjolla... No jätettiin sitten esteitä väliin ja mentiin rata loppuun soveltaen, T sai mennä vielä monta putkea palkaksi ;). Ehkä se keinu tästä alkaa sujumaan pikkuhiljaa ja kiva oli huomata että ainakaan puomiin ei keinun jankkaaminen ole vaikuttanut. Tältä radalta siis HYL.

Eka rata toimi karsintaratana japsimestaruusradalle, jatkoon pääsi jos sijoittui kolmen parhaan japsin joukkoon ja sai alle 25vp. Me oltiin toisena mini2-luokan japseista joten jatkoon siis päästiin. Japsirata oli illan viimeisenä, pitkän päivän jälkeen. Rata oli tosi mukava vauhtirata, ihan meidän juttu. Tuike oli aivan innoissaan menossa radalle ja fiilis oli hyvä. Lähdettiin sitten liikkeelle kaikki tai ei mitään-mentaliteetilla ja se sitten kostautui. Vauhti oli uskomaton, helposti oltaisiin päästy palkintosijoille. Harmi vaan että A:n jälkeen oli mutkaputki ja T paineli siinä hienosti väärään päähän. Olisi pitänyt vähän varmistella, aikaa siihen ei olisi kyllä kulunut juurikaan, T irtoaa putkiin niin hyvin. Muuten rata oli hieno ja virheetön, hieman siis harmitti tuo hylkäys. Eli tänä vuonna ei päästy kirkastamaan viime vuoden hopeaa, ehkä sitten ensi vuonna taas uusin kujein. Kivaa kuitenkin oli ja oli mukava nähdä monta japsia kisaamassa!!