Hannan ohjauksessa Kuokkalan koulun parkkiksella. Olipa taas mukavaa, kyllä tulee intoa treenata kun saa hyvää ohjausta! Olin vääntänyt treenisuunnitelman etukäteen ja sen pohjalta mentiin.

Eka ruutu. Pari lähetystä pitkästä matkasta (~25m), ensin vietiin alusta yhdessä. Tosi hienosti T meni ja seisoi älyttömän varmasti. Vaihdoin palkan vielä palloon niin lensikin paremmin perille saakka. Mutta aikasta varmaa menoa. Sitten ruutuun siirtämiset kummaltakin sivuilta, takakulmista ja etukulmasta. Ihan sairaan hyvä ja varma, neiti meni ihan suoraan keskelle ja läppäsi alustaa. Etukulmastakin ilman mitään ongelmaa, vaikka sitä ei olla edes treenattu. Otettiin alusta pois, kävi palkkaamassa keskellä ja pari siirtoa sivuilta ilman sitä, edelleen haki hienosti keskustan! Taitava!

Läksy: Vierailla kentillä ja vierailla ruuduilla (valmiiksi rakennettu), ruudun hakemista, ei siis käydä katsomassa eka. Koiran kanssa kävellään kohti ruutua ja kannustetaan etsimään sitä, saa varastaa jos tuntuu, tarkoituksena saada varmuus siihen että siellä se ruutu on. Lisäksi otetaan mukaan seiso-käsky ja pitkästä matkasta voi tehdä seiso-maahan-leikkiä. Kosketusalusta välillä pois ja välillä takaisin, hiffaa varmasti nopeaan että mitä haetaan.

Seuruussa katsottiin askelsiirtymiä. Ensin oma treeni että saa idean miten kävellään ja sitten koira mukaan. Pikkaisen oli itsellä hakusessa, mutta T teki parhaansa.

Läksy: Käsi kiinni jalassa, namin kanssa varmistaen että paikka säilyy. Mahdollisesti eri käskyt siirtymisiin? Oikealle mennessä, koiran ohjaus taakse ristiaskeleella, josta sivuun on helppo tulla. Huonoja sivuja ei hyväksytä vaan autetaan perille!

Sitten seuruun paikkaa. Tehtiin itsekseen ja välillä taas tykkäsi hakea etäisyyttä ja kontaktia kasvoihin vaikka perusasentoon tulikin tiiviisti. Tehtiin sitten auton ympärillä ja toimi tosi hyvin. Kontakti ja ilme T:llä on kuulemma tosi hyvä.

Läksy: Auton ympäri seuruuttaminen (tai seinän viertä), että ei pääse siirtymään. Käsi kiinni lahkeessa, palkka ei koskaan mene polven edestä. Opetetaan siihen että palkka tulee aina samasta eikä tarvitse hakea parempaa katsetta naamaan hakemalla etäisyyttä.

Kaukkareiden maahan-seiso ja istu-seiso jumppa. Tätä ei vaan olla tajuttu ja Hannan kanssa katsottiin homma uudestaan ja johan alkoi takapuoli liikkua. Taas on ohjaaja ollut pihalla, koira kyllä osaa...

Läksy: Jumppaa käden avulla, käsi viedään tiukasti ja reippaasti jalkojen välistä tökkäämään mahaa, jolloin takapuoli nousee. Takapalkka käyttöön ja heti vapautus taakse!

Loppuun tunnaria, jota ei olla tehty sitten viime kesän. Lähdettiin Hannan neuvoilla, oma kapula ihan heti väärien joukkoon, joita oli reilu 20, opetetaan koiralle että niitä muita siellä on aina. Tehtiin kolme toistoa. Alkuun T tarjosi ihan mitä vaan kapulaa, mutta loppua kohden teki tosi hyvin nenällä työtä, nuuskutus vaan kuului, että ei varmaan tarvitse hirmuisesti toistoja että alkaa sujumaan.

Läksy: Rutiinit, kapulan merkkaus, vihjesana "etsitään oma". Vääriä kapuloita reippaasti, oma joukkoon koiran nähden, koira alkuun ihan vieressä ja itse kyykyssä. Kapulan laiton jälkeen nami, jolloin katse nousee kapuloista, käskysanalla etsimään. Heti kun oma löytyy niin hurjat kehut ja palkka. Jos tuo väärän niin sanotaan vaan tyyliin että "eipäs tämä ollut" ja eikun uudestaan. Jos tuntuu että häsää, niin koira uudelleen vierelle, otetaan oma ja annetaan haistaa vihjesanan kanssa. Taas laitto, nami ja etsimään. Pikkuhiljaa matkaa pidemmäksi ja itse seisomaan.

Kylläpä oli mukava treeni ja Tuike hieno!