Keskiviikko olikin vapaapäivä, joten se meni mukavasti koirien kanssa treenatessa Jyväskylässä. Ensimmäisenä vuorossa oli Remmin agivuoro, johon lähdettiin Riehan kanssa vähän katselemaan miltä se agility näyttää kun muut sitä tekee ja ihan vähän tutustumaan pariin esteeseen. Riekku olikin heti ihan kuin kotonaan kentällä ja piti tosi hienoa kontaktia, söi nameja ja leikki. Samantien kun autosta pääsi niin häntä pystyssä veti menemään. Radalla menneet Nala-mitteli ja Nemo-japsi kiinnostivat kyllä kovasti ja niitä piti seurata tosi tarkkana tärpättäen.

Tutustuttiin ensin vähän aidan siivekkeisiin, josta naksuttelin läpi kulkemisesta. Sitten testattiin ihan pikkaisen siivekkeen takaa kiertämistä. Kumpikin sujui tosi kivasti, Rieha on kyllä niin hienosti kuulolla ja innoissaan tekemisestä. Sitten testattiin pari kertaa putkea suorana ja lyhyenä Jennyn avustuksella. Hieman meinasi penneä jännätä, mutta pienellä avustuksella ja kannustuksella se meni putkeen. Ja sitten kun se pelko voitettiin niin laukkoi putkea innoissaan edestakaisin, saaden palkkaa kummastakin päästä.

------------------------------------------------

Agikentältä ajeltiin vielä Viihdekeskukselle tokoilemaan Raisan ja Narun kera. Tuike aloitti hommat ruudulla. Otettiin lähetyksiä eri kulmista, kummaltakin sivulta, ihan edestä ja ruudun takaa. Eli lyhyt matka, mutta oikean paikan hakua. Todella hyvin T haki keskikohtaa, ruudun takaa hakeminen oli vaikein, mutta sekin onnistui pienen mietinnän jälkeen. Seuraamista ja tökkimistä otettiin myös, hyvä meininki. Loppuun koemainen ketjutus, josta isompi loppupalkka:

  • Seuraaminen: Pidempi pätkä. Paikka irtoili jossain vaiheessa enemmän, mutta ei niin paha kuin aiemmin. Paikallaan siirtymät oli minusta ok.
  • Liikkeestä istuminen: Hyvä ja nopea, ihan hinasen vino istuminen. Muuten oikein ok liike.
  • Kaukot: Taisi olla i-m-s-m. Ihan sikahyvä! Ei edennyt yhtään, tosin se varmaan auttoi että asetin sen niin että loppupalkka oli takana, eli takamagneetti oli siellä. Toisaalta voisihan sitä kokeessakin yrittää asettaa loppupalkkaa kaukojen taakse, jos se näin hyvin pelaa  . Pätevä T!

Viima teki sitten. Juoksuneito oli alkuun vähän omissa maailmoissaan, mutta saatiin myös tehtyä. Ja päätin että loppuun tehdään koemainen, josta saa superpalkan, vaikka ei tekisi mitään. Alkuun kuitenkin ruutua, joka oli Viimasta tosi kivaa ja juoksi hienosti. Ensin pari namialusta kera ja sitten pari ilman, oikein hyvä. Sitten ketjutus:

  • Seuraaminen: Tässä se fiilis näkyy, ei oikein jaksanut ja jossain vaiheessa jätätin. Korjasin sen verran että otin kunnolla lisäkäskyä ja paransi kyllä.
  • Luoksetulo: Laukalla koko matka, mikä oli tosi hyvä. Stoppasin sekä käsimerkillä että suullisella ja stoppasi hyvin. Vähän himmasi eteentulossa ja meinasi jäädä kauas, pienellä kannustuksella lähemmäs. Sivulle tulo oli huono. Noissa pikkuhionnoissa näkee, jos Vimps ei ole ihan vireessä, ei vaan jaksa liikuttaa sitä pyllyä loppuun saakka.
  • Nouto: Tämä oli Vimpsille hyvä, reipas meno ja tulo, ei puhetta mietinnästä että tuoko vaiko ei. Hyvä eteentulo. Siitä oli hyvä vapauttaa palkalle.

Rieha muka lepäsi autossa, mutta taisipa se siellä aika paljon tärpättää... Otin sen kuitenkin vielä kentälle kun virtaa riitti. Kokeiltiin vähän ruutua namialustan kanssa, mutta siihen pitää ehdottomasti saada avustaja pitämään penneä. Naru teki vieressä hyppynoutoa ja vaikka se ei muuten kiinnostanutkaan, niin lentävä kapula sai pikkukelpin ihan halkeamaan. Otettiin sitten kapulalla vähän vauhtinoutoja, eli sai lähteä lentävän kapulan perään ja juosta suoraan palkkaan. Ja vitsit että se nosti hienosti ja kantoi parhaimmillaan kapulaa reippaan 5 metrin matkan ja ihan minulle saakka, jossa vaihtoi mielellään namiin. Tällä hetkellä vaikuttaa että taidan lähteä ihan vaan tuollaisella piletyslinjalla noudon kanssa, ettei tarvitse ainakaan motivaation kanssa taistella. Sen verran kiva kapula kuitenkin on, ettei leluun lähtenyt vaihtamaan, vaan mieluummin sitten piti kapulaa ja olisi sitä kiskonut. Namiin kuitenkin vaihtoi mielellään.

Koko porukka sai vielä vähän hillua ja olipa väsynyt penne kun päästiin kotiin. Ainakin tunnin ajan... Illalla sai taas kaikki näkyviin jääneet kengät kyytiä ja taisipa mun haukkari saada pennun hammasrivin kuvan koristeeksi jossain illan rakkaus-pussaan-puren-sinua-kohtauksessa...