Viimeinen vuoro Polleparkissa, viikon päästä siirrytään taas ulos treenaamaan. Tänään oli ohjaaja huono, ei oikein toiminut kun oma tekeminen ei ollut kohdillaan. Sen sijaan oman ryhmän koulutus sujui makeasti, oli kiva ryhmä ja mukavaa oli nähdä koirakoissa edistymistä!

Päivän radat näytti tältä:

1240746907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aloitettiin pisimmällä radalla. Olipa tahmaista, ihan omasta itsestä johtuen. Alku oli ok, pujottelulle saakka. Sitten homma lakosi täysin ja pujottelusta ei meinannut tulla yhtään mitään. Itse häsään, Tuike komentaa ja skippaa välejä. Otettiin aikasta monta toistoa ja vasta kun olin ihan hiljaa ja rauhassa ja maltoin viedä loppuun saakka niin sujui. Koira kyllä osaa... Pujottelun jälkeen pyöritys sujui ok, irtosi hyvin putkeen ja ei edes harkinnut puomia. Uusi ohjaajan töppäilyn paikka oli 14-hyppy, tein sinne ihan ihmeellisiä valsseja ja koira oli missä sattuu. Saatiin se toimimaan kun maltoin tehdä valssin 13-hypylle ja siitä kääntää koiran rauhassa 14-hypylle sylikäännöksellä. Lopun puomi, miten olikin taas yksinkertainen asia vaikea. Alkuun kun ohjasin huonosti, niin T meni puomista ohi pari kertaa. Kun puomille päästiin niin alkoi roiskimaan alastulon kontaktia. Sitten kun kouluttaja tuli avuksi palkkaamaan alastulolle, niin en edes antanut koiralle hidastuskäskyä... Kaikki oli ihan levällään, en edes tajua miksi en laittanut alastulolle namialustaa kun sitä pitäisi aina käyttää. Ei kovinkaan hyvää tekemistä.

Seuraavana tehtiin A-rata. Tämä sujui jo paremmin, revitytin koiraa kunnolla leluun, niin saatiin virettäkin vähän paremmin kohdilleen. Tosin lähdössä oli taas jäämisvaikeuksia (Tuikkusesta on tullut ihan mahdoton noiden kanssa, tuijottaa vaan esteitä hullun kiilto silmissä ja istuminen unohtuu saman tien, komentaa jopa takaisin kun neitiä palauttaa paikoilleen). Suurimmaksi osaksi luki todella hyvin mennäänkö A:lle vai putkeen eli sai olla tyytyväinen. A:n kontaktit otti nätisti vaikka vauhtia olikin. Tehtiin treeniä kummastakin suunasta ja yllättäen oikealta puolelta ohjaten aloitus sujui paremmin.

Yläreunan viimeinen treeni jäi kokonaan tekemättä, tuli jo sen verran toistoja noilla edellisillä.