Vähän oltu taas laiskana tän liikkeen suhteen ja se tarvitsisi kuitenkin paljon toistoja. Saapa nähdä miten ensi viikolla kisakurssilla menee, toivottavasti saadaan uusia vinkkejä.

Tuike ei varmaan ihan sata-varmaksi vielä tunnista ruutua, vaikka sinne kyllä yleensä menee. Lähinnä ongelma on siinä että käytänkä kosketusalustaa vai namialustaa paikan hakemisessa. Tänään testattiin vähän kumpaakin, namin kanssa menee ihan varmasti nopsaan ja suoraan, mutta sitten käskyn kuunteleminen (suoraan maahan käskeminen) ei ole niin varma koska namin syöminen vie keskittymisen pois. Kosketusalusta toimi oikeastaan ihan hyvin, ongelma voi vaan olla siinä että se ei ole niin tuttu (vaikka se kyllä sen osaa). Olen siis opettanut sen koske-käskyllä ja nyt käytin alkuun yhdistelmää ruutuun-koske että menisi alustalle saakka, se toimi ihan ok. Pitäisi varmaan opettaa alusta pelkällä ruutu-käskyllä niin että menee suoraan maahan kun koskee sitä.

No, mutta saatiin ihan mukavia toistoja ihan suoraan menosta ja sitten tehtiin muutamia ruutuun siirtämisiä treenillä minkä näin kisakurssilla. Koira siis ruudun sivulle, itse eteen ja siitä käsky ja koiran pitäisi osata etsiä oikea paikka myös sivusta. Vasemmalta puolelta toimi paremmin, oikea tuntui vaikeammalta ja tarjosi vähän mitä sattuu. Mutta pitää pitää tämä treeni mielessä myös.