Tänään tokoiltiin Jyväskylässä Lappalaiskoirien kokeessa, jossa alokasluokan tuomaroi Aino Juhantalo-Kakkola. Aamu lähti hyvin käyntiin, kun unohdin kisakirjan kotiin. Onneksi tässä tapauksessa koti oli lähellä ja pienellä kurvailulla saatiin sekin peliin. Koiria oli kokeeseen ilmoittautunut paljon, alokasluokassa oli 18 osanottajaa. Lappalaisia oli ehdottomasti suurin osa, eli hieno juttu sekin. Kehiä pyöri kaksi ihan vierekkäin, eli kaikenlaista hässäkkää oli, onneksi Viima ei ota häiriötä.

Vimps oli ekassa paikkamakuuryhmässä ja suoritusvuorossa neljäntenä. Ja hienostihan se tekikin, plakkariin tuli siis 179.5p. eli 1-tulos. Samalla pieni porokoira sai tittelin TK1, luokkavoiton ja vielä kaiken muun päälle Lappalaiskoirien ALO-rotumestarin tittelin . Ei voinut kuin ohjaaja hymyillä, tosi mahtava juttu ja Viima kyllä kaiken ansaitsikin! Ohjaajakin on vissiin kehittynyt kun kommentteja ei niin paljon irronnut.

Pisterivi näytti tältä:

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 10

Seuraaminen kytkettynä 10 Aivan uskomatonta!!

Seuraaminen taluttimetta 8,5 Jännitti enemmän ja se näkyi siinä, että tuijottelin koiraa, jolloin Viima hidastaa, plus että jätti yhden perusasennon välistä. Tästä tuli tuoamarilta sanomista, olen kuulemma joskus aiemminkin toteuttanut samaa ja siitä on kuulemma aiemmin myös huomautettu... ai mitenniin .

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 Kaksoiskäsky istumiseen, hieman väljä seuruu.

Luoksetulo 9 Vino perusasento.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 Ennakoi kyllä perusasentoa, mutta se oli kuulemma niin hieno.

Estehyppy 7 Istui suoraan, mitään muuta virhettä en keksinyt. Aika rankka vähennys tuosta, mutta niin sitten.

Kokonaisvaikutus 8,5

yht. 179,5p. 1-tulos, sij. 1/18, TK1

Eli hyvä reissu siis, sai olla pienestä ylpeä!! Viima teki varman suorituksen, niin kuin se tekeekin. Saatiin videollekin koko homma, pitää se tänne lisäillä kun saan sen käsiini. Mutta nyt siis katse kohti AVOa tämän suorituksen turvin .

Ja se video kokeesta: