Lähdettiin Tuikkusen kanssa testaamaan menoa Taitavien tassujen möllitokoon, avoimen mukaan mentiin. N. 5 minuuttia ennen kehään menoa mulle iski ihan kauhea päänsärky, oikein pisti pään sisään ja mietin että pysynkö edes pystyssä kehässä. Mentiin kuitenkin tekemään, vaikka päätä jomotti koko ajan, ei mitään hajua mistä se yhtäkkiä tuli noin kovana. Vasta kotona unien jälkeen meni ohitse. Pisteet ja selitykset, tuomarina siis Tuire Marjamäki:

Paikalla makaaminen 7: Tuike oli heti jotenkin jännittynyt hallissa, kuunteli ja pälyili kaikkea. Meni maahan, mutta 12 sekuntia ennen ajan täyttymistä oli noussut istumaan. Olin kyllä ihan ihmeissäni kun piilosta esiin tulin ja pikkukoira istui siellä, ei ollenkaan sen tapaista. Kun kävelin luokse niin Tuike oikein tärisi ja kun vapautin ja kehuin niin nuoli namaa ihan onnessaan ja ihan kuin ei olisi koskaan minua nähnytkään. Eli jotenkin ehkä sitten keräsi painetta, pisteitä kuitenkin istumista vielä saa, varsinkin kun se tapahtui noin lopussa.

Seuraaminen taluttimetta 6,5: Aivan hirveää. Jo lähdössä oli ongelmia, Tuike väisti jostain syystä lähtökohtaa todella paljon, eikä meinannut millään tulla viereen istumaan. Samantien kun lähdettiin liikkeelle, se irtosi puolitoistametriä ja väisti kohdan pälyillen, sama takaisin tullessa. Piti jonkinlaista kontaktia yllä muuta, mutta paikka oli todella löysä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Seurasi ok, luulin että meni maahan, mutta jäi seisomaan. Ihan oma moka, en tajunnut ollenkaan että se seisoi ja siitä syystä toinen käsky jäi antamatta, sillä olisi sentään pisteitä vielä saanut ihan mukavasti.

Luoksetulo 8: Ihan ok pysähdys, hieman nopeampi olisi saanut olla. Perusasento vino ja väljä. Muuten vauhdikas.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: Varmaan olisi pikkaisen täpäkämpi pysähdys saanut olla.

Noutaminen 8: Lähti hyvin laukalla, hieman hidasti takaisin tullessaan ja tuli vinoon perusasentoon, jota korjasin vartalon liikkeellä.

Kauko-ohjaus 8,5: Hidastelin ensimmäisen käskyn kanssa, koska Tuike katseli vähän muualle. Viimeiseen maahanmenoon tarvittiin kaksi käskyä.

Estehyppy 7,5:  Istumiseen kaksi käskyä, perusasento vähän väljä.

Kokonaisvaikutus 9: Koira osaa, mutta tänään väisteli jotain kohtia hallissa ja muutenkin olisi voinut olla iloisempi.

Pisteet 142,5, 2-tulos ja sijoitus 2/3. Ihan samaa mieltä olin itsekin tuomarin kanssa, Tuike käyttäytyi aikalailla ihan epätuikemaisesti. Jokin hallissa häiritsi sen tekemistä alkuun kovasti ja se normaali iloisuus puuttui kokonaan, teki kyllä kun mamma käskee mutta ei juuri muuta. Jännä juttu, keinukurssilla en huomannut mitään tuollaista suhtautumista halliin, mutta ehkä siellä oli nyt jotain sellaisia hajuja mitkä eivät pikkukoiraa miellyttäneet. Mutta eipä siinä mitään, kiva oli käydä kokeilemassa, päänsärystä ja vähäisestä treenistä huolimatta.