Aholaidassa jalkapallokentällä, seurana Raisa ja Naru, sekä Maarit ja Iitu. Olipas kylmä, kyllä se talvi vaan tulee. Onneksi kumpikaan koirista ei ole erityisen kylmänarka eli talvellakin treenaus onnistuu, jos vaan ohjaajan varpaat ja sormet kestään.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike

Paikkamakuu & paikkaistuminen: Tuike rivin reunimmaisena. Ensin makuu, neljä minuuttia piilossa auton takana, josta kivasti näki mitä koirat touhusi. T makasi hyvin varmasti ja terävänä, hieno homma. Sitten lyhyt istuminen, jäätiin näkyviin, ei ongelmaa. Käytin jättökäskynä istuu, että erottaa muista.

Ruutu: Valmiiksi rakennettu. Tosi hyvä bongaus jo vihjesanalla ja mainio ruutuun meno. Meinasin palkata suoraan seisomisesta ja kun sekoilin niin kerkesi tulla vähän kohti ja yli reunasta. Muutama uusinta, palkka joko seisomisesta tai maahanmenosta, erinomaista. Sitten liitettiin mukaan pari seuraamiseen tuloa, eka oli erinomainen. Tokalla meinasi lähteä mukaan jo oikealle käännyttäessä. Palautin ja häriköin kävelemällä joka suuntaan ja hyvin pysyi. Siitä vielä yksi oikealle käännös ja kutsu mukaan.

Luoksetulo: Jätin maahan ja palkka seisomisesta, hyvä, ei valunut. Sitten stoppeja erikseen vielä namipelillä, seisominen oli edelleen hyvä, mutta maahan saisi olla sähkämpikin.

Liikkeestä istuminen: Varmaan joku viitisen toistoa, seuraa-käskyillä höystettynä, hyvin erotti käskyt ja teki jokaisella hienon istumisen.

Kaukot: Eka i-m-siirtymisiä, että saatiin idea päähän. Sitten muutama m-s ja i-s ja ilman mitään apuja edessä. Ja se toimi yllättävän hyvin! Ihan pikkaisen koitti tulla eteen, mutta kun heitin palkan taakse niin sekin loppui aika nopeaa. Ja matkaakin meillä oli ainakin kolme metriä .

Tunnari: Raisa liikkuroi. T ihan selkeästi tunnistaa jo liikkeen varmasti ja katselee kapuloiden vientiä, sen sijaan että tuijottaisi minua pää kenossa. Hyvä lähtö ja super nuuskiminen ja nosto. Nyt päätin kokeilla mitä tekee, jos en reagoi tuomiseen kehuilla, eli tein kisamaisen. Hieman hidasti vauhtia, eli pikkaisen mietti että tulikohan tehtyä oikein, mutta tuli kuitenkin ok sivulle. Sössin kapulan ottamisen kanssa, sitä pitää treenata. Mutta mahtavan hyvin menee kyllä tämä liike työskentelyn osalta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima

Paikkamakuu: BH-tyylinen, Iitu teki samaan aikaan ohjattua noutoa kentällä. Hieno ja varma. Häntä heilui kun palasin, mutt amuuten oli kuin tatti.

Luoksetulo: Kaksi kertaa kisamatkasta. Eka erinomainen. Toisella ei lähtenyt tulemaan käskystä, koska ohi meni koiria, joita piti vahtia. Siitä oikeasti tiukka huomautus ja uusinta. Johan taas toimi, hyvä vauhti ja mainio eteentulo.

Kaukkarit: Eka palkka istumisesta kun pysyi pyllykin maassa. Sitten i-m-i-m, tosi hyvä, häntä vaan heilui.

Nouto: Vein taas kapulan muutaman metrin päähän, eli ei heittoa. Edelleen ekalla pikkaisen tassuilla huitomista, mutta sekin loppui seuraavaa. Ei tule ihan täysiä, mutta tuo kuitenkin aika varmasti ja tiiviisti, eli oikein hyvä. Tässä liikkeessä se motivaatio on tärkein, tekniikalla ei niin väliä. Namipiilosta palkkaaminen toimi taas hyvin.

Ruutu: Pari ruutun lähetystä namialustan kanssa. Lähtee ihanasti ja täysiä. Tässä vaiheessa Viimalle tuli naksukriisi ja jouduttiin vähän keräämään itseämme. Mutta saatiin kuitenkin vielä tehtyä kentällä ja Viimalla oli ihan hauskaakin, varsinkin kun toin vielä T:n härkkimään sitä.