Laukaassa järjestettiin Riitta ja Pekka Korrin tokokoulutus ja lähdettiin Viiman kanssa paikalle. Olimme koko päivä Riitan opeissa ja oikein hyviä vinkkejä saatiin. Pohjustin alkujutteluissa Viiman tekemistä vähän niin, ettei se välttämättä lämpöisellä oikein jaksa tehdä. Ja mitä vielä, Vimps oli tosi pätevänä läpi pitkän päivän! Tehtiin treeniä kahdessa osassa ja välissä oli vielä Pekan pitämä luento kokeisiin valmistautumisesta ja motivoinnista.

1. osio:

Seuraaminen: Näytettiin eka meidän normiseuruu. Vimps työsti tosi hyvin ja teki nätillä paikalla ja kontaktilla. Siitä tulikin kehuja, että tosi hyvän näköistä. Mietittiin sitten vähän meidän ongelmakohtia eli käännöksiä ja kestävyyttä jos fiilis ei ole ihan kohdillaan. Riitta kiinnitti huomiota siihen että palkkaan paljon perusasennoista, eli siihen vaihtelua. Käännös koiran eteen ja palkka lentää, tai Vimps saa hypätä vasten ottamaan palkkaa. Kuitenkin vähän vaihtelua hommaan. Käännöksissä harjoiteltiin taas askeltamista niin että Vimps käyttäisi enemmän takapäätään ja että minä tekisin käännökset aina samalla lailla, enkä ahdistaisi koiraa.

Kestävyyteen mietittiin loppupalkkaa. Sanoin että olen sitä käyttänytkin, mutta sitten jättänyt sen pois kun alkoi liikaa häiritä keskittymistä. Tähän Riitta sanoi, että olen siis jättänyt homman kesken. Eli loppupalkan työstössä vähän niin kuin kuuluukin tulla se kohta että koira on menossa palkalle koko ajan ja se pitää vaan ajaa loppuun saakka. Tämä otetaan taas listalle ehdottomasti.

Nouto: Näytettiin meidän perusnouto ja se oli hyvin Viimamainen. Hyvä odotus ja lähtö kapulalle jonne kaahotti täysiä, saalisti kapulaa, nosti, palautti ravilla ok eteentuloon. Riitta sanoi ettei lähtisi puuttumaan saalistukseen, niin kuin olen ajatellutkin. Tuomiseen katsottiin vauhtinoutoja takapalkalla. Pidin Vimpsiä pannasta ja Riitta hetsasi kapulaan ja johan lähti kuin tykin suusta. Alkuun takapalkka vähän hämäsi, mutta nopeasti lähti sillekin taas täysiä. Puhuttiin että heittoihin kunnon matka ja välillä vapautus palkalle pelkästä nostosta.

Ketjuttamisesta puhuttiin myös tässä. Eli tultaisiin kentälle, tehtäisiin paria liikettä ja loppun sitten nouto ja vapautus takapalkalle, jonka mieluiten olisi tuonut joku muu niin, ettei Vimps sitä huomaa. Tällä vältettäisiin se ongelma, mikä meillä takapalkan kanssa on ollut eli se, että Viima ei tuo kapulaa jos se ei tiedä palkan siellä olevan, eli nähnyt minun sen sinne laittaneen.

Tässä välissä pidettiin tauko ja sitten oli vuorossa luento. Aika perusasiaa, mutta uusiakin juttuja ja erityisesti hyvää muistusta. Alusta asti pitäisi treenata mielessään koemainen suoritus ja treenata kaikkia kokeen osa-alueita, kentälle tulosta ja sieltä lähdöstä saakka. Koemaiset treenit mukaan kuvioihin ja niissä ei puututa millään lailla virheisiin, vaan tehdään tasan niin kuin kokeessakin. Ohjaaja vaan pistää mieleen että jotain juttua täytyy treenata. Puhuttiin myös leikkimisestä ja siitä että koiran on annettava leikkiä niin kuin se itse haluaa, eikä opettaa sitä leikkimään sillä lailla millä ohjaaja haluaa. Pekka kertoi että hän käy omien koiriensa kanssa vaan leikkimässä, jolloin mukaan otetaan erilaisia leluja ja opetellaan sitä miten ja millä juuri se koira haluaa leikkiä. Toinen haluaa juosta lelu suussa ympäri kenttää, toinen repiä ja toinen kopitella. Leikkimisen ja palkkaamisen lisäksi Pekka puhui suullisista kehuista, jotka ovat se tärkein ja ainoa mitä kokeessa saa käyttää, eli niitä pitäisi käyttää huomattavasti enemmän myös treeneissä.

2. osio:

Ruutu: Namialusta ruutuun ja lähetyksiä. Vimps juoksi niin hienosti, että otettiin alusta pois ja tehtiin näyttöruudulla. Tässäkään ei mitään ongelmaa, Vimps meni suoraan oikeaan paikkaan josta kehut ja lentävä palkka. Tässä kuulemma näki sen, kun itse kehuin ihan vilpittömän iloisesti niin Viimankin naama oikein loisti. Tosi kivasti meni.

Tunnari: Näytettiin ensin pari oman etsintää ruohikosta. Todella varmasti nousi oma, joten otettiin kasa vääriä sivuun. Joku kolmisen toistoa tehtiin ja jokaisella vääriä tuotiin lähemmäksi ja vähän enemmän levälleen. Ja joka kerta Vimps nosti oman hienosti. Parilla ekalla kerralla vähän katsoi väärää kasaa menessä tai tullessa, mutta ei kertaakaan edes meinannut ottaa suuhun. Tosi pätevä ja sai tulla suoraan palkkaan.

Kokonaisuutena oikein hyvä treeni ja todellakin sain olla iloi ja Viima sai kehuja ja ohjaaja vähän noottia koiran morkkaamisesta :D. Ihanaa oli myös se, että Riitta muisti Tuikkusen viime vuoden treeneissä ja pahoitteli kovasti kun kuuli sairaslomasta ja sanoi samalla että se oli niin kivan oloinen koira. Eli vaikka T ei nyt mukaan pääsytkään niin hengessä oli mukana. Kyllä se vaan mieltä lämmittää kun saa ensin hyviä vinkkejä ja paljon uutta tokomotivaatiota ja sitten vielä koirat saa kehuja .