Aamulla viimeinen Polleparkin agitreeni Veskulla ja Tuikkeella. Kävin tallaamassa Viimalle jäljen läheiseen metsään ja menin katselemaan miten agiliitely sujui. Vähän otin videotakin, mutta valitettavasti parhaat pätkät jäi puuttumaan. Rata näytti tältä:

Eka kierros oli hieman tahmea, erityisesti ohjaajalta ja Tuike haistoi kesken pujottelun että olin katsomossa ja lähti sinkoilemaan hajun perässä. Huono idea siis se, että koitin olla piilossa. Seuraavalle kierrokselle menikin ihan reilusti radan viereen seisomaan ja se auttoikin heti tosi paljon. Toinen kierros olikin paljon sujuvampi ja meno mukavan näköistä. Pujottelukin tuntui sujuvan mainiosti, puomilla hieno vauhti ja kontakti.

--------------------------------------------------------

Viiman kevään ekan jälki ehti vanheta n. tunnin verran. Pituutta sillä oli ehkä 150m, sisältäen pientä kierrettä ja kaarretta ja lopussa yhden kunnon kulman vasemmalle. Otin jäljelle vaan yhden namipurkin loppuun ja tiputin ihan muutaman namin sinne tänne. Metsä oli osaksi kuivaa, mutta osaksi siellä oli vielä vähän lunta, joten välillä pystyin itsekin seuraamaan omia jälkiäni. Välillä menin kaatuneiden puiden yli jne.

Vimps nosti jäljen todella hyvin ja lähti ajamaan innokkaasti. Ehkä parinkymmenen metrin jälkeen meni hieman harhaan, liika kiire kostautui, mutta nosti nopeasti jäljen uudestaan. Jossain paikoissa meni hieman jäljen vasemmalla puolella, mutta ihan tuntumassa. Hyvin jäljesti esteiden yli ja lopun kulma oli tosi hieno. Loppupalkalla käskin sen maahan ilmaisunomaisesti. Kova olisi ollut into vielä jäljestää paluujälkiä, eli oikein mukava aloitus.

--------------------------------------------------------

Illalla mentiin vielä tokoilemaan Ylistölle Jennyn ja koirien kanssa, lopussa paikalle tuli vielä Annakin koirineen.

Viima aloitti:

Seuraaminen: Kaksi loppupalkkaa tähän. Alkuun oli tosi nihkeää ja käännökset tosi huonoja. Tahallani ärsytin Viimaa oikein kunnolla härkkien ja tökkien, mikä paransi fiilistä heti. Kunnon pätkistä pystyi sitten hyvin vapauttamaan kupille. Tehtiin seuruuta aamulla Polleparkin maneesissa, silloin fiilis oli heti alusta hieno, eikä halli haitannut pätkääkään.

Luoksetulo: Pari kertaa läpijuoksua leluun tai namiin vauhdin saamiseksi. Sitten muutama stoppi, joista palkka. Nyt stoppasi aika hyvin, mutta loppua kohden alkoi vähän vauhtikin jo hyytymään, eli ihan täysiä ei tullut.

Kaukot: Pari kertaa palkkaa istumisesta, sitten koko litania, oikein hyvä.

Viimeiselle loppupalkalle ketjutus:

  • Luoksetulo: Vauhti ei ihan huippu, mutta ok. Nätti stoppi. Hieman epäröi loppumetreillä ja vähän kannustin.
  • Nouto: Laukalla sinne, ravilla takaisin. Luovutus hyvä.

Loppuun vielä pari ruutua, kävin ensin näyttämässä paikan kädellä ja sen jälkeen lähetys. Hyvin meni katsomaan paikkaa, kehu ja palkka. Tästä muutama toisto.

Sitten Tuikkunen:

Metallinouto: Oikein hyvä, vaikka kapula lensikin epämääräiseen kuoppaan. Laukalla sinne ja takaisin, luovutus ok, hieman väljä, mutta muuten paikka hyvä.

Kaukot: Ensin pelkkää istumista takapalkalla ja koko ajan matkaa pidentäen. Lopulta oltiin ehkä 15 metrissä ja tosi hyvin pelasi. Loppuun siitä matkasta vielä yksi i-m, oikein hyvä.

Liikkeestä istuminen: Tämä sujui kivasti, varmat istumiset.

Luoksetulo: Ensin takapalkalla stoppia, mutta se toimiin Tuikullakin niin että joutuu antamaan toisen käskyn ennen kuin lähtee. Ilman takapalkkaa tuli hyvällä vauhdilla, eikä seisomisessakaan ollut valittamista. Loppuun yksi koemainen, seisominen oli hyvä, maahanmenossakin pysähtyi hyvin, mutta istumaan ja vasta toisella maahan.

Loppuun ketjutus Annan liikkuroimana:

  • Ruutu: Ääh ja plääh, ei meinannut tulla mitään ja meni vähän pieleen koemainen kun aloin korjailemaan. T siis jäi nuuskimaan matkan varrelle, eikä millään mennyt ruutuun. Löytyihän sieltä jotain syömistäkin, eli sen jälkeen pystyi taas tekemään paremmin. Sitten kun sujui niin hyvä stop ja man, sivulle tuloon kaksi käskyä. Ei ihan parasta Tuikkusta, ehkä se oli jo vähän väsynyt.
  • Seuraaminen: Hihnassa pitkän kaavan mukaan. Ilme ja vire oli taas todella kivat, eikä paikkakaan ihan hirmuisesti seilannut. Paikallaan siirtymissä meinasi jäädä vähän vinoon oikealle menoissa, vasemmalle oli hyvä. Kokonaisuutena sai taas olla tyytyväinen siihen, että into säilyi ja neiti jaksoi tärpättää.