Tänään oli Laukaan tokoavokkaat-kurssin viimeinen kerta ja sen kunniaksi tehtiin loppukoe alokasluokan mukaan. Kentälle tullessa ei jännittänyt, mutta sitten kun oma suoritusvuoro läheni niin kyllä alkoi tärisyttämään. Paikalla oli 6 koirakkoa, me mentiin kolmantena, Birgitta tuomaroi. Aloitettiin treeni ihan kokeen tapaan, juoksuntarkastuksella, Tuikkusella ei ongelmaa. Itse suoritukset menivät näin:

Luoksepäästävyys 10 - Ei ongelmaa, T pysyi hienosti paikallaan.

Paikkamakuu 2min. 10 - Hieno, ei mitään huomautettavaa, täpäkät istumiset ja maahanmenot sekä levollinen makuu.

Seuraaminen kytkettynä 9 - Pientä huomautusta omasta hihnakädestä, siihen enemmän liikettä (mutta kun oon niin käsi sen hihnan kanssa :D). Alussa T hieman edisti ja viimeinen perusasento oli väljä. Itse olin sairaan tyytyväinen, into säilyi koko ajan.

Seuraaminen taluttimetta 9,5 - Pikkukoira vaan paransi!! Ihan loistava, alussa ehkä taas hieman edistystä, muuten paikka ja vire ja kaikki oli ihan kohdillaan! Ja sain itsenikin hillityksi todella hyvin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 - Meidän murheenkryyni :D. Jäi seisomaan käskyn kuultuaan, annoin kaksoiskäskyn niin että käännyi ja Tuike tuli iloisesti juosten luokse. Testattiin tämä uudestaan, todettiin että parempi antaa vähän lisäapua kuin ottaa nolla koko liikkeestä.

Luoksetulo 10 - Ennen luoksetuloa T yhtäkkiä huomasi että kaukalon laidalla olevassa kopissa oli kaksi poikaa, jotka kolistelivat piilossa. Se hermostutti Tuikkusta kovasti kun se ei oikein nähnyt mitä siellä on ja alkoi haukkumaan. Koulutusohjaajan käskystä käytiin yhdessä katsomassa poikia (T ei meinannut ensin edes uskaltaa mutta tuli kyllä sitten) ja sen jälkeen Tuike unohti koko homman hienosti. Sen jälkeen tehtiin luoksetulo ja se oli hieno ja iloinen.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 - Hyvä seuraaminen, hieman kuulemma liikutteli etujalkojaan steppailen, siitä pistevähennys.

Estehyppy 10 - Tuike hyppäsi hienosti, hieno seisominen ja hyvä istuminen.

Kokonaisvaikutus 10 - Oli kuulemma tosi iloista ja kaunista katsottavaa :).

Yhteensä siis 172 pistettä ja 1-tulos!

Täytyy sanoa että kyllä itsekin kympin antaisin koiralle, se teki niin hyvin, ihanan iloisena, innokkaana ja terhakkaana. Ei minkäänlaisia merkkejä vireen laskusta ja tuli välillä nuolemaan naamaa ihan innoissaan. Itseeni olen myös suht tyytyväinen, sain hillittyä itseni aika hyvin. Hieman harmitti tuo häiriön ottaminen, mutta toisaalta saatinpahan nyt sekin sitten katsottua ja B oli sitä mieltä että oikeassakin kokeessa tuomari olisi saattanut antaa käydä katsomassa häiriön, kaukalon olosuhteet kun on kuitenkin hieman erikoiset. Seuraamisiin oli extra-extra-tyytyväinen, en olisi joskus uskonut että saadaan irti seuraamisesta parempi kuin hihnassa seuraamisesta. Liikkeestä maahanmeno on vieläkin tosi herkkä, sen kanssa saa olla tarkkana. Ehdottomasti pääasia oli että koira teki iloisesti ja onnellisena!!

Omaa jännitystä kuvaa hyvin se, etten meinannut päästä kaukalon ovesta ulos, kädet tärisi jännityksen purkauduttua niin kovasti :). Tuikelle extra-super-iso-palkka ja kunnon leikit oman osuuden päätyttyä.