Tänään aamulla lähdettiin jäljestämään, Hannan vetämällä jälkikurssilla. Paikkana oli Prisman nurmikot. Nurmikolla ei olla jäljestetty ties miten pitkään aikaan (eikä muutenkaan liian innokkaasti Nolostunut), joten mielenkiinnolla odottelin miten lähtee menemään. Pohjathan Viimalle on nurtsilla tehty kyllä. Tallasin Viimalle I_I -muotoisen jäljen, eli ensin suoraa ehkä 50m, kulma vasempaan, 15m, kulma vasempaan, sitten suora, jolla vähän kaarteita ehkä 40m. Namia oli siellä täällä, kulmissa vähän enemmän apuja. Lopussa oli kissanruokapurkki.

Viima oli heti mukana kun pääsi autosta, nenä painui maahan lähes samantien ja intoa riitti. Mentiin aloituskepille, missä pikkaisen rauhoittelin ja Viima painoi heti nenän maahan. Ja miten upeasti se jäljestikään!! Nenä tikkasi puolelta toiselle, joka askeleessa, ne muutamat namit söi kaikki ja kulmissa teki aivan uskomattoman varmasti ja rauhassa töitä. Loppusuoran kaarteissakin oli erinomaisesti mukana ja nenä nousi maasta ainoastaan kerran, kun vilkaisi vähän matkan päässä toista jälkeä tallonnutta treenaajaa ja silloinkin se samantien painui alas. Muuten ei haitanneet katsojat, eikä mukana kulkenut Hanna. Työskentely oli ihan mahtavaa ja Hanna oli sitä mieltä että Viimalle kannattaisi alkaa treenaamaan ihan tosissaan erikoisjälkeä, sen verran rauhassa ja varmasti se haistelee, että sinne tarvittava tarkkuus löytyisi. Olenkin sitä miettinyt, kun tottis on Viimalle se haastavin juttu ja maastossa taas loistetaan. Jospa sitä saisi intoa lähteä ihan tosissaan tekemään kun ottaisi tavoitteita ihan koemielessäkin, tosin tottakai hyvän fh-jäljen rakentaminen on hidasta hommaa.

Nyt siis Viimalle jälkiä vaan peliin. Mukaan myös harhat, eli Vesa saa lähteä tallaamaan hämäysjälkiä. Niihin vaan mukaan tarpeeksi namia harhan jälkeen, että koira saa idean että jälki jatkuu muista jäljistä huolimatta. Esineiden ilmasua myös treeniin mukaan. Hyvä muistustus myös se, että palkka ei koskaan jäljellä vähene. Jos treenataan pitkää jälkeä ja namia on paljon jäljellä, niin lyhyemmällä jäljellä, jossa teemana on ilmasu, palkkaa tulee ihan saman verran esineiltä, mutta vaan taskusta.

Viima oli kyllä niin pätevä, sai olla ylpeä pienestä. Ehkä tästä ohjaajakin innostuu, eikä jäisi vaan lupauksen tasolle... Onneksi nurtseille on melkeinpä helpompi täällä kaupungissa päästä kuin metsään.