Salmen valmennuksessa Lievestuoreella. Tultiin vähän kiireellä ja T ei kerinnyt kauheasti tutustia paikkaan ja ekassa seuraamisessa se hieman näkyi ympärille katseluna. Läähdettiin siis liikkeelle seuraamisella. Välillä parempaa ja välillä paikka taas hieman irtosi. Enemmän vielä perustreeniä ja palkka jalkaa myöten ettei paikka pääse yhtään irtoamaan. Käännöksissä töppäilin ihan kybällä ja niissä paikka katosi. Kävely huomattavasti rauhallisemmaksi (kuulemma vaikka itsestä tuntuu tosi hitaalta niin se näyttää tosi hyvältä), kädet kuriin niin heti huomaa eron. Liikkeelle lähdössä myös ensin pikkuaskeleet.

Liikkeestä maahameno ei meinannut taas onnistua. Treenattiin maahanmenoa edessä ja sivulla. Parani huomattavasti ja liikkeessä onnistui hyvin kun pidän kävelytahdin rauhallisena ja käskyn selkeänä. Heti jos lähden itse kiirehtimään niin T vilkkaana tulee mukana eikä kerkeä tehdä maahanmenoa. Eli rauha hakuseen ja paljon treeniä vielä tähän.

Liikkeestä seisominen luonnistui liikkeenä hyvin, siihenkin vaan samanlainen rauha kuin muihinkin.

Luoksetulo muuten ok, sivulle tuli hieman vinoon eli siihenkin lisää treeniä.

Luoksepäästävyydessä ei ongelmaa.

Loppuun tehtiin paikkamakuu toisen koiran kanssa, aikaa 2 minuuttia. Meni hyvin maahan ja makasi rauhallisena, hyvänä häiriönä oli kentän laidalla leikkinyt lapsi. Istumisessa tarvitsi kaksoiskäskyn, ei ollut ihan kuulolla. Siihen nyt treeniä myös monta kertaa päivässä.

Päivän perusideana oma rauhallisuus ja hillintä. T on niin tempperamenttinen ja nopea että alkaa myös sähläämään jos itse sählään. Kädet kuriin seuraamisessa, paikka irtoaa heti jos alan heiluttelemaan. Samoin jättävissä käskyjen aikaan kädet ihan liikkumatta, muuten seuraa niitä ja tulee mukana. Myös valmistelevat liikkeet, koiraan kunnon kontakti ennen lähtöä, treenipaikkaan rauhassa tutustuminen jne. on pidettävä mielessä. Osaaminen on kyllä 1-tuloksen tasolla jos vaan saadaan häslääminen pidettyä kurissa.