Aloitettiin seuraamisella. Birgitta liikkenohjasi koemaisen pätkän. Kontakti hyvää suurimmaksi osaksi, suurin ongelma oli perusasennoissa, niissä paikka väljeni liikaa. Enemmän palkkaa jalkaa pitkin, eikä missään nimessä itse perusasentojen korjaamista, vaan koira korjaa (se vaan tulee niin jostain alitajunnasta).

Tehtiin sitten itseksemme askelsiirtymisiä vasemmalle ja oikealle sekä paikallaan siirtymisiä. Niissä nyt huomio palkkauskohtaa ja T haki paikkaa todell hyvin. Erityisesti oikealle siirtymiset toimi hienosti, vasemmalle menon tekniikka on vähän vielä hakusessa. Paikallaan pyörimisessä käännös vasempaan sujuu paremmin, siinä paikka löytyy helpommin, oikealle siirtymisessä menee herkästi vähän eteen eli siihen tarvitsee vielä enemmän ohjausta. Seinän kanssa voisi myös harjoitella.

Paikkamakuu 4 minuuttia sujui hienosti. Laitettiin koirat yksitellen maahan ja nostettiin myös istumaan, ei ongelmaa. Birgitta oli kierrellyt koirat kun oltiin piilossa eikä siinäkään mitään ongelmaa.

Paikkaistumista treenattiin niin että jätettiin koirat ja välillä palattiin takaisin kehumaan, lyhyttä pätkää siis. Tuike istui tosi nätisti ja käytiin pari kertaa hallin ulkonakin, eikä ongelmia ollut. Tässä liikkeessä on tärkeää pitää rauha yllä, rauhallinen palkkaus. Birgitta antoi myös vinkin että tähän on hyvä liittää valmisteleva osuus että koira varmasti erottaa liikkeen paikkamakuusta. Kerroin sitten T:lle että "tehdään istumista".

Mukavana häiriötreeninä tehtiin seuraamista henkilöryhmässä (jossa oli tosin myös koirat mukana). Tuike piti hienosti kontaktia eikä välittänyt pujottelevista koirakoista ja oma seuraaminenkin meni oikein mukavasti, kontakti säilyi lähestulkoon koko ajan hienona. Ehkä se pitäisi pistää BH harkintaan ;).

Ruutu vieraalla ruudulla oli vähän hakusessa, mutta saatiin siitäkin pari ok toistoa. Alkuun T meinasi vaan nuuskia ruudussa ympäriinsä, sitten tarjosi maahanmenoa jo puolessa välissä matkaa. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin toimimaan ainakin jotenkin.

Loppuun tehtiin vielä kaukkareita liikkeenohjaajan seistessä takana. Sivusta maahanmeno oli vähän hidas, muuten kaikki siirtymät sujuivat hienosti. Kesken liikkeen mulla alkoi soida puhelin ja sitä T vähän ihmetteli mutta muuten meni kivasti. Ehkä pikkaisen ihmetteli liikkeenohjaajaa kun eii pitkään aikaan olla treenattu sen kanssa, mutta teki kuitenkin lähestulkoon 10 siirtymät.

Intoa riitti ja kivaa oli!