Lauantai vierähti JATin 3-luokan kisoissa töissä. Tänään kisattiin Tuikkusen kanssa kaksi rataa. Ekalla radalla Tuike oli ihan raivona, neljännelle esteelle päästiin oikein, sitten se irtosi minusta suorittamaan esteitä vapaavalintaisessa järjestyksessä. Kävi hyppäämässä ainakin yhden hypyn, pituuden ja lopuksi vielä juoksi ensimmäiseen eteen tulleeseen putkeen... Ja mie olen varmaan 20 metrin päässä koiran takana kun se viilettää tukka putkella ja naama loistaen esteitä, mitkä sattuvat eteen... No siitä lähdettiin aika pikaisesti pois. Ihanaa että toisella on hauskaa, mutta välillä voisi hauskuuttaa ohjaajaakin tekemällä niin kuin sanotaan. Toki ohjauksessakin on varmasti vikaa, mutta kyllä sieltä vähän pilkistää pienen pystärin itsepäisyyskin. Helle ei siis ainakaan vaikuttanut. Tokalla radalla päästiin aika pitkälle virheettä, tosin keinu oli tosi hidas, mutta sitten T hyppäsi yhden hypyn väärältä puolelta, kun koitin pujottelusta takaaleikata. Loppurata ok ja vauhti hyvä, olisi ollut kiva tietää oltaisiinko ehditty reiluun ihanneaikaan keinusta huolimatta.

Ilalla oli vielä vuorossa agitreenit. Alkukesä mennään niin että minä koulutan ryhmää, jossa Tuike ja Vesa treenaavat. Otin tämän päivän radan pätkän sovellettuna äitienpäiväkisojen 2-luokan radan alusta. Suht suoraviivainen aloitus, mutta putkiansoihin kosahti silloin aivan suorilta:

Ennen treenien alkua tein Viiman kanssa pätkää 1-8. Siihen kuumus selkeästi vähän vaikutti, eikä ihan parasta menoa, mutta varmaa kuitenkin. Pujottelusta taisi kerran mennä ohi, muuten hieno sekin. Puomilla pitää nyt varmistella vauhtia, meinaa lopussa himmata vähän liian aikaisin.

Tuikella ja Vesalla oli oikein hyvä meininki, raivoa riitti, mutta pysyi kuitenkin aika hyvin hanskassa. Eka putki oli vaikea ja siihen kokeiltiin pariakin kikkaa. Yksinkertaisesti T pitää ottaa vaan niin tiukasti käteen 4-hypyn jälkeen, eikä lähettäää yhtään putkelle ennen sitä, tai se painaa ihan tasan varmasti sinne minkä se ekana bongaa. Pujottelu sujui hyvin, paremmin kuin päivällä kisoissa. Toisella putkella sai olla myös tarkkana, mutta siinä ei tainnut tulla yhtään väärää päätä, vaikka välillä aika hilkulla olikin. Kokonaisuutena oli oikein hyvännäköistä menoa, vielä kun lähdön saa varmaksi (T meinaa aika herkästi varastaa), niin pari on ihan kisakamaa.

Tokoiltu ollaan sisälla aika reippaasti kummankin kanssa ja eilen tehtiin ruutua niin, että se oli valmiiksi rakennettu ja Vesa tuli palkkaamaan ruudun lähelle. Pystyin taas lähettämään kisamatkasta ja palkka tuli tarkasti. Hyvin T bongasi ja stoppasi. Vimpsillä sisäkäännöstreeni on ollut mainiota, se on ollut ihan sika-ahneella päällä ja tekee mitä vaan yhden nappulan takia.