Joulutauon jälkeen ekat ohjatut. Pihalla oli tosi kirpsakka pakkanen, mutta hallissa tarkeni hyvin treenata, itse asiassa tuntui että Tuikelle tuli lähinnä kuuma hallissa paksussa takissaan. Toin sille viltinkin, millä istua rataan tutustumisen ajan, mutta se istui vaan sen vieressä. Sen sijaan pihalla meinasi jo tassut paleltua.



Radalla oli irti ihan raivopäinen pikkukoira, oli kyllä sellaista menoa ja meinikiä ettei todellista. Teki tiukkoja käännöksiä ja ärisi kiihdyttäessä. Pari kertaa sain tosin ihan tosissaan ärähtää kun koira kiihtyi vähän liikaa vieressä tehneistä ja meinasi lähteä kommentoimaan. Neiti vaan palasi takaisin hypäten kaikki esteet matkalla... En saa  ratapiirrosta nettiin lainakoneella, mutta mukana oli väännöstä ja käännöstä sekä loppuun mukava irtoamissuora. Vaikea paikka meille oli kohta missä oli putki ja puomi vierekkäin, Tuikehan tunnetusti valitsee aina putken. Aika nopeasti saatiin se kyllä sujumaan ja paineli puomia ihan täysillä... tarkoitus oli mennä palkkaamaan se alastulolle, mutta en kertakaikkisesti kerinnyt ja taisi pari kertaa kontaktit roiskua (namia ei oikein voinut laittaa valmiiksi kun puomi mentiin kumpaankin suuntaan). Lopun suoralle otettiin lelupalkka, jota koulutusohjaaja piti ja kun pikkujapsi tajusi idean niin tykitti ihan täysiä leluun kiinni ja repimään, iitse jäin kauas taakse. Eli älyttömän hyvä meno oli.

Yksittäisenä tehtiin pujottelua, siinä erityisesti vasenta puolta. Välillä oli kovin vaikeaa, hassu juttu kun oikealta se pujotteli kuin vettä vaan, mutta vasemmalta meni ihan sekaisin ja tuijotti vaan minua ja koitti vinkua kun ei tajunnut. Naksun kanssa saatiin taas palautettua mieleen jotain ideaa siitäkin puolesta tauon jälkeen. Keinusta tehtiin rämäyttelytreeniä, yksin oli vähän vaikeaa, mutta saatiin toistoja kuitenkin.

Itsenäisenä treeninä oli rengas eri kulmista ja renkaalle takaaleikkaus. Tuike lukee renkaan tosi hyvin, joten takaaleikkaukset sujui hienosti. Omassa ohjauksessa saa olla tarkkana, ettei kerkeä pyörähtämään renkaan takana.



Oikein kivat treenit ja näki kyllä että Tuike oli ihan elementissään taas tauon jälkeen. Harmitti kun en saanut videokameraa mukaan, kun siihen ostettu jalka ei oikein pelannut, enkä viitsinyt kanssatreenaajia värvätä kuvaamaan.