Tänään Tuike pääsi oikein urakalla treenaamaan, päivällä oli SM treeni Killerillä ja illalla Laukaassa kilpailevien treenit. Ei ollut kyllä mitään ongelmaa jaksamisessa, vaikka kumpikin treeni oli pitkä. Illalla tuntui virtaa olevan vielä extrapaljon ja pikkukoira ihan innoissaan.

Päivätreenit

Vettä satoi läpi treenin. Aloitettiin seuraamisella, joka tehtiin ohjattuna. Tähän sisältyi nyt voittajankin juttuja eli paikallaan siirtymiset ja askelsiirtymiset joka suuntaan. Kontakti säilyi todella hyvin vaikka kaavio oli pitkä. Sivusuunnassa oli väljyyttä, joissain kohden enemmän ja joissain vähemmän. Sen sijaan muuten asento säilyi hyvänä ja T yritti koko ajan parhaansa. Vielä kun saisi tuon tiiviyden kriteerinä toimimaan niin oikein hyvä. Edelleen muistettava rauhoittaa omaa kävelyä, silloin T myös parantaa paikkaa.

Jättävät toimivat ok. Ihan ei T ollut parhaimmillaan ja maahanmeno ei ihan yltänyt normaaliin topakkuuteen. Hyvin kesti taakse siirtymiset ja perusasennot teki hyvin.

Luoksetulo. Voihan elämä sentään, Tuike ei ole ikinä tehnyt läpijuoksua käsimerkillä, nyt se teki sen kaksi kertaa. Ekalla kerralla mokasin itse kun koitin tehdä pehmeämmän käsimerkin täydestä matkasta tulevalle koiralle ja T jäi hiipimään. Siinä vaiheessa repesin itse ja T ilostui kovasti ja juoksi iloisena luokse. Uusinnassa juoksi sitten iloisena suoraan luokse. Kolmannella kerralla varmistettiin että pysähtyy ja liitettiin mukaan suullinen käsky käsimerkin lisäksi. Ja johan toimikin niin kuin piti.

Nouto. Iloinen ja vauhdikas. Perusasennossa jonkin verran väljyyttä, se kannattaa korjata kokeessakin jos jää kauas.

Kaukkarit. Nyt tuli kyllä taas neitikoiralta ihan ihme temppu. Ekassa istumisessa se nousikin seisomaan ja otti iloisena askeleen minua kohti. En tiedä mitä se minusta luki mutta sen jälkeen kaikki muut siirtymiset sujuivat hienosti, tehtiin vielä m-i-m-i-m varmuudeksi, eikä mitään ongelmaa.

Sitten otettiin ruutua. Lähetyksiä lähtien 5 metristä, pidentäen matkaa aina 25 metriin. Todella hyvin ja iloisesti T juoksee ruutuun. Liitettiin mukaan myös muutama pysähtyminen, tässä otettiin lähetys taas läheltä. Seiso-käsky heti kun takajalat ylittävät ruudun etulinjan. Ekalla kerralla T ei kerinnyt kuuntelemaan käskyä heti ja se piti toistaa, sen jälkeen tajusi idean todella hyvin ja pysähtyi hienosti. Pysähtymisestä kehut ja kyykyssä kutsuen luokse ja palkka. Loppuun otettiin vielä ihan suoraan ruutuun juoksu ilman pysähdystä, että siitä jäi varmasti mielikuva. Näitä nyt pitäisi treenata sekaisin, suoraan juoksu, pyäshdyksen kanssa ja loppuun vielä yksi suoraan juoksu.

Loppuun tehtiin sikavaikeaa asiaa eli kaukkareiden maahan-seiso-liikkeen tekniikkaa. Tehtiin namin avulla vedättämällä, kriteerinä että etutassut pysyvät paikallaan. Voi että kun oli vaikeaa, T nätystää namia sellaisella intensiteetillä että sormet menee mukana ja vaikka se onkin pieni koira niin todella voimakkaasti se vastustaa käden työntö samalla kaivaen namia. Myös tassut tulevat herkästi mukaan, niillä läiskitään kättä ja stepataan joka suuntaan. Ihana vilkas koira, joka tarjoaa asioita. Kuitenkin kun vähän aikaa jankattiin ja ohjaaja sai tekniikan taas haltuun niin homma alkoi sujumaan upeasti. T teki aivan mahtavia siirtymisiä, ihan suoraan saranoilla, tassujen liikkumatta mitenkään. Näki oikein kun lamppu syttyi ja se lopetti muilla tavoilla namin tavoittelun ja teki siirtymisiä rauhassa, samalla namia syöden. Hyvä tästä tulee kunhan kumpikin ensin rauhoittuu.

Loppuun kunnon taisteluleikitykset ja todettiin että hyvin T roikkuu vieraankin kanssa patukassa ja rätissä, ilmaan sai melkein nostaa ja kesti kädelle läpsäytyksetkin otteen irtoamatta. Kaulalle silittelystä neiti vaan ärräsi lujempaa, eli kyllä siitä sitä moottoria löytyy.

Illan treenit

Ekaa kertaa maneesissa. Ihan kiva koska vettä satoi enemmän kuin päivällä. T ei koittanut syödä kakkaa kuin pari kertaa ja lopetti kun käskin, läpi treenin oli ihan innoissaan ja mainiolla kontaktilla.

Alkuun tehtiin juoksutarkastus, ei ongelmaa. Sitten paikkamakuu rivissä kolmen muun koirakon kanssa. Tarkoituksena oli ottaa 3 min, mutta meni pidemmäksi kun ei toisen piilossa olevan ohjaajan kanssa kuultu aikamerkkiä ;). T makasi aivan upeasti, kuulemma ihan täydellin oppikirjaesimerkki paikkamakuusta, koira oli verrattavissa lähinnä sfinksiin ryhtinsä kanssa. Hienoa siis!

Sitten tehtiin seuraamista porukalla ohjatusti. Mukana paikallaan siirtymiset sekä jättävät. Kokonaisuutena hyvä seuraaminen, paikka säilyi paremmin kuin aamulla ja kontakti oli hieno. Jättävät liikkeet välissä toivat mukavaa vaihtelua, nekin sujuivat hyvin, paitsi kerran maahanmenossa tarvitsi kaksoiskäskyn. Ei mitään ongelmaa niissäkään, vaikka muut ohjaajat menivät ihan vierestä ohi.

Ihan uutena juttuna tehtiin merkkiä, ihan huvikseen, vaikka sillä ei sinänsä meillä ole kiirettä. Tuike osaa kiertää esineitä kierrä-käskyllä, joten käytettiin sitä hyväksi. Pysäytys merkin taakse ja palkka. Todella hyvin T hiffasi jutun ja oli ihan innoissan menossa törpölle.

Isseksemme testattiin vielä päivätreenin ongelmat eli kaukkarit ja luoksetulon. Kaukkarit oli aivan täydelliset, ei puhettakaan mistään seisomisesta. Luoksetulossa teki hyvät pyäsytykset, tosin alkoi sitten selkeästi ennakoimaan, joten väliin yksi läpijuoksu ja sitten taas uusi pysäytys, kumpikin meni mainiosti.

Loppuun hyppyä. Todella hyvä, innokas hyppy, nopea istuminen ja hyvä sivulle tulo. Mainio treeni, T olisi halunnut touhuta vaikka kuinka paljon.