Aamusta käytiin vähän katsomassa agiesteitä. Viima teki ok, tehtiin vähän rataa, joka hallissa oli valmiina. Erityisjuttuna katsottiin kahden hypyn takaakiertoja, niissä kun saan olla juuri oikeassa kohdassa että onnistuu. Rieha teki vähän myös suoraa putkea ja siinä tein sitten itse takaaleikkauksia. Siinä ei ollut ongelmaa.

Illalla päästiin pitkästä aikaa Hannan oppiin tokoilemaan. Kyllä se vaan tekee hyvää käydä välillä jonkun osaavamman katsottavana, ihan on taas eri fiilis treenata. Mukaan pääsivät Rieha ja Tuike.

Rieha teki kahdessa satsissa. Kenttä oli uusi, mutta sillä ei ollut mitään väliä. Ekassa satsissa katsottiin seuraavat jutut:

  • Seuraaminen: Oikein hyvällä mallilla mennään. Imutuksissa pitää omaa kättää siirtää hieman keskemmälle jalkaa, ettei Rieha ala liiaksi poikittamaan. Samoin vaan kättä välillä ylöspäin ja treenaamaan jo palkattomia hetkiä. Mutta intesiivisyys ja paikka erinomainen ja Riehalla kuulemma selkeästi idea siitä mitä halutaan. Mukaan myös sivulle tulo-treenit. Nami lentää ja siitä sitten loivista kulmista sivulle tuloja. Palkka alkuun pelkästä pään oikealla kohdalla olemisesta ja sitten erikseen istumisesta.
  • Ruutu: Vietiin Riehan kanssa lelu yhdessä ruutuun ja lähetys kunnon matkasta. Hirveällä innolla se lähtee, mutta koska unohtaa niin nopeasti, niin joutui vähän miettimään. Nopeasti se kuitenkin muisti että ai niin, se lelu ja juoksi täysiä ruutuun ja vielä lujempaa sieltä takaisin revittämään. Viimeisellä kerralla Hanna vei lelun ja silloin painoi ihan suorilta ruutuun. Hanna suositteli kosketusalustaan siirtymistä, ettei lelusta tule silmää mukaan. Hieman oli kuulemma sen näköistä pomppua, että se saattaisi olla aijaamisen alkuastetta.

Toinen satsi meni tähän malliin:

  • Stopit: Liikkeestä seisomista/luoksetulon stoppeja siis. Tähän otettiin leikki nimeltään pennun säikäyttäminen (kuulostaa pahalta :D). Simppelisti niin, että joko itse peruutellen otetaan pentu mukaan tai sitten pysytään itse paikallaan ja laitetaan pentu liikkeelle nameja heittelemällä. Kun pentu on liikkeessä, tehdään säikäytys eli kunnon käsimerkki yhdistettynä k0säkyyn. Pentu menee vähän ymmälleen ja stoppaa, josta lentää heti palkka hirmuisten kehujen kera. Tarkoituksena saada siis tosi nopea stoppi ja siitä hirmuiset kehut. Tämä pelasikin Riehalle tosi kivasti, ainoa mistä saa olla tarkkana on se, ettei paina stopatessa yhtään vartalolla, silloin R painuu maihin. Hirmuisen hauskaa sillä tuntui olevan ja varmasti tulee vauhdikkaat stopit näillä.
  • Nouto&metallinouto: Vauhtinoudot kummassakin, Ihan tyypillistä Riehaa, ihan täysiä kumpaankin suuntaan. Kokeiltiin myös lähteekö kuolleen kapulan perään yhtä innoissaan ja lähtihän se. Sillä on kuulemma erinomainen nosto ainakin vielä, eli siihen ei lähdetä millään lailla puuttumaan. Jos kuitenkin alkaa tulemaan saalistusta, niin kapula jonkun esteen eteen, jolloin on pakko hidastaa. Nosto- ja pitotreenit erikseen, niin kuin ollaan tehtykin. Erikseen voi tehdä myös malttitreeniä, eli penne sivulla, esine maahan ja palkkaa siitä, että ei lähdekään sen perään. Tunnaria unohtamatta, ennen talvea siihen nenänkäyttö kuntoon.

Pitää kyllä taas kerran kehua Riehaa, se intensitetti ja raivo millä se tekee hommia on aivan mahtavaa. Ja kehuja tuli Hannaltakin, harvoin näkee kuulemma 4-kuista, joka palkkaantuu noin hyvin taistelusta. Rieha tarjosi lelua vuorotellen minulle ja vuorotellen Hannalle ja kivaa oli. Sairaan makea pentu!

Älyttömän hyviä oli neuvot mahdolliseen silmän käyttöön, silloin ainakin ehdottomasti lelun vaihto namipalkkaan. Silmällä pitää pitää noita pomppuja ja mahdollisesti kaarilla takaisin tulemista. Perusjutut kuntoon ja välillä myös jotain malttijuttuja (kaukojumppaan samat ohjeet kuin Tuikelle myöhemmin). Mutta hyvällä mielellä voidaan reenata samaan malliin ja leikkiä välissä, perusasiat on kuulöemma todella hyvin hallussa. Erityisesti tuo leikkiminen, suurin osa työstä jo kuulemma tehty ;).

Tuike teki seuraavia juttuja:

  • Seuraaminen: Näytettiin meidän nokkaisut ensimmäistä kertaa jollekin oikeasti. Hanna katsoi hommaa tiukan tuomarin näkökulmasta, eli meneekö liian tiiviiksi. Mutta kuulemma erinomainen idea ja paikka on hieno pienelle koiralle (ison kanssa saattaisi olla vähän liikaa). Ainoa mihin kiinnittää huomiota on se, että perusasennot saataisiin suoraksi. Nokkaisut tuo mukaan herkästi pientä poikitusta (mutta sellaista, mikä pienelle koiralle sallitaan), joten perusasennoissa se olisi korjattava. Eli nokkaisu-sivu-treeni käyttöön ja tosi mustavalkoisesti suhtautuminen niihin.
  • Ruutu: Tuike oli bongannut ruudun jo pari kertaa ihan omatoimisesti, joten se oli helppo nakki hämärästä huolimatta. Kerroin, että maassapysymisessä on ollut ongelmaa ja puhuttiin mahdollisesta polven vaikutuksesta. Saatiin ohjeet, että tehtäisiin pelkästään seisomisesta. Epäilin että Tuike olisi alkanut liikkumaan lähestyttäessä, mutta se seistä tapitti hienosti. Oikein hyvä, turha sitä on makuuttaa jos se on inhottavaa, ennemminkin opettaa se, että kun minä liikun niin koira pysyy.
  • Kaukot: Tähän saatiin nyt uusi reeni, eli takajalan paikallaan pitäminen. Hanna näytti Kitillä ja vaikutti tosi fiksulta idealta. Alkutreenissä koira on poikittain edessä ja sille opetetaan, että toisesta takajalasta kiinni pitäminen on hyvä juttu (tähän käsky mukaan). Pikkuhiljaa lisätään kaukojumppa, käsi edelleen toista jalkaa kiinni pitäen. Alkuun namilla auttan, sitten pelkät käskyt ja palkka muualta.  Tätä voi tehdä sisällä myös edestä käsimerkkien kanssa lattialla istuen ja paljaalla jalalla koiran tassusta kiinni pitäminen. Pikkuhiljaa häivytetään käsi pois, ensin avustajilla ja sitten vaan sillä, että joku seisoo vieressä (vrt. tuomari/liikkuri kokeessa). Opetetaan siis koiran huomio takajalkoihin ja niiden paikallaan pysymiseen. Jalan liikuttamisesta pöhinät. Toistoja vaatii, mutta ei se mitään. Ja tosiaan Riehalle voisi alkaa tätä jumppaamaan.

Sellaiset treenit ja jäi kyllä erinomaisen hyvä mieli!