Sunnuntaina jatkettiin samoilla teemoilla kuin lauantaina. Tänään oltiin viimeinen ryhmä ja eiköhän meidän kohdalle sattunut kauhea ukkos- ja sadekuuro. No parempi se kuin helle, onneksi T ei pelkää ukkosta eikä suuremmin välitä sateesta, kunhan vaan on viileämpää.

Rata oli jo valmiina ja lähdettiinkin samantien tutustumaan, käytiin rata vielä Anjan kanssa, jonka jälkeen tehtiin kisamaisesti koko homma läpi.
1687734.jpg

3-hypylle tuli heti eka takaakierto. Tähän oli hieman vaikea sovittaa pakkovalssia, joten otin siihen wrapin eli kierrätin siivekkeen ympäri. Tämä oli vaikea, lähdin liian aikaisin peruuttamaan, jolloin T ei tiennyt kuuluuko sen hypätä vaiko ei, ja käytännössä pysähtyi. Tähän hirveästi kannustusta niin kyllä se sieltä tuli, mutta uusi ohjauskuvio ja ohjaajaa kohti hyppääminen olivat selkeästi meille vaikeita. 4- ja 5-hypyillä pääsi vähän karkaamaan liian kauas, joten käänös oli aika hidas. Putkeen irtosi hyvin. Keinulla otin ihan namin käteen, avittamalla tuli ihan ok.

9- ja 10-hyppyjen väliin tein valssin, siinäkin nyt vähän kiirehdin ja lähdin liian pikaisesti liikkumaan taaksepäin ja siitä johtuen T taas pysähtyi. Uusintakierroksella meni hyvin, kunhan vaan oma liike säilyy niin T tulee kyllä mukana myös.

Pujottelu meni tässä treenissä mukavasti, koitin jättää tilaa hakea aloitus. Menin pujottelun oikealla puolella ja hyvin lähti A:lle pujottelusta sekä irtosi putkeen upeasti. Valssasin 14-putken ja 15-hypyn väliin, se toimi hyvin ja loppusuora oli makea.

Uusintakierroksella vaikein kohta oli edelleen se 3-hyppy. Muuten meni upeasti ja loppua kohden vauhtikin oli jo ihan Tuikkusen parasta.

Muistettava: Ääntä ja kannustusta peliin, erityisesti noissa käännös-väännöissä,edelleen ne kädet pidettävä alhaalla, säilytä ohjaus koko ajan, "laser" sormien päistä säilyy jatkuvana vaikka koira olisi putkessa.

Tehtiin sama rata myös toiseen suuntaan, hieman varioiden:
1687777.jpg

T'ämä oli heti alkun paljon sujuvampi rata. Pujottelussa tungin itseni aloituksen eteen, ja T meni väärästä kolosta. Keinulle saatiin vinkki laittaa keinun alle maksipöytä ja superpalkka, ja kun on tottunut siihen, maksipöydän tilalle minipöytä. Sillä koiralle varmuutta mennä pidemmälle heti suoraan eikä jäädä himmailemaan keskivaiheille.

Loppuun tehtiin vielä pujotteluun törkkäisyjä eri kulmista, suljetuista ja avoimista ja kummaltakin puolelta. Törkkäisyissä ohjaaja siis avittaa reippaasti kädellä pujottelun aloituksessa, eli käytännössä menee jo valmiiksi käden kanssa oikeaan koloon ottamaan koiraa vastaa. Tässä muistettava heiluttaa kättä tarpeeksi koiran houkutteluksi sekä etten lähde liian ajoissa liikkumaan, mutta kuitenkin niin että annan koiralle tarpeeksi tilaa.

Rankka, mutta mukava, päivä taas, oltiin illalla vielä mökillä ja T kävi mm. onkirerissulla, joten kyllä uni varmasti maittaa!