Käytiin valokuvamallina, Tuike sai esitellä taisteluhaluaan oikein urakalla ja mikäs sen kivempaa pikkukoiran mielestä. Myös Viima esitteli vähän kahden lelun saalisleikkiä ja ihan kivasti se siihen syttyi vaikka kuuma ilma olikin. Siitä ajeltiin sitten Viitaniemeen Hannan treeneihin. Nyt lähtee voittajan liikkeet oikein urakalla työn alle.

Paikkaistuminen. Kolme koiraa, T reunassa. Nousi seisomaan melkein heti kun menin piiloon, palautus ja sen jälkeen oikein hyvä. Tajusin etten ole tainnut ikinä vielä olla piilossa paikkaistumisessa, eli siihen nähden hyvin se loppuajan hanskasi.

Paikkamakuu. Samat koiran ja järjestys. Vuorotellen maahan, hyvä. 3 minuutin makuutus, erinomainen, ei puhettakaan nousemisesta.

Ruutu. Kävin eka palkkaamassa T:n oikeassa paikassa yhdessä, sitten lähetys kisamatkasta. Hanna seisoi ruudun vieressä, hieman etukulmassa vasemmalle ja veti koiraa puoleensa ja siitä syystä T meni pari ekaa kertaa ruutuun reippaasti vasemmalta kaartaen ja yhden törpön takaa, stopin ja paikan haki kyllä hyvin, mutta eihän tuollaista voi sallia. Lyhennettiin matkaa ja johan alkoi suoraan meneminenkin onnistua. Siitä taas matkan pidennystä ja Tuike teki todella hienosti ja jaksoi juosta ja tärpättää ihan innoissaan.

Hyppynouto. Tunnarikapulalla. Erinomainen vaikka annoin väärän käskyn, eli hyppy-käsky puuttui kokonaan. Hieno into ja vauhti!

Metallinouto. Voi yök. Lähti innoissaan ja pysähtyi kapulalle, katsoen mua järkyttyneenä. Nosti, käveli vähän matkaa ja pudotti. Yllyttämisellä ja hurjilla kehuilla toi loppuun asti. Nyt ruokakupille aina metallin kautta!

Kaukot. Nyt näkyi kokeen ongelmat. Tehtiin vaan i-m, ja toiseen istumiseen ei noussut. Vaati aika paljon toistoja ja tosissaan vaatimista, mutta alkoihan se istuminenkin luonnistua. Alkuun otti myös paljon häiriötä ja pää pyöri, mutta kun vaadin niin teki loppua kohden koko ajan paremmin.

Tunnari. Kasa vääriä ja oma niiden taakse, vietiin koiran kanssa yhdessä. Tuike oli ihan mahtava!! Vaikka se näki oman laiton niin ei sitä muistanut ja joutui tekemään oikeasti töitä ja nuuski todella varmasti kaikki kapulat ennen kuin oma löytyi. Vauhti kasvoi, mutta silti yksikään ei mennyt suuhun. Tehtiin neljä toistoa, jokainen oli erinomasta nuuskimistyöskentelyä eli kyllä sen yhden kapulan etsiminen on auttanut. Kapulan tuomista pitää vielä vahvistaa, viimeiseíllä toistoilla jäi vähän odottamaan minun kehujani kapula suussa ennen kuin tuli tuomaan. Ehkä kehut myös vasta kun kapula on luona, ettei vaan ala hakemaan kehujen kautta hyväksyntää valinnalle?

Hyvä treeni!