Taas kotosalla ja treenaten! Pääsin Kuopiossakin vähän koiraharrasteiden makuun, vaikka omat koirat ei mukana olleetkaan. Nimittäin tuttu japsi-ihminen Mirja pyysi, josko tulisin kouluttamaan heidän omatoimiryhmäänsä agilityssä. Ja tietystihän sitä piti lähteä katsastamaan Savon koirakoita. Vedin heille vähän saman tyylisen treenin kuin mitä japsien agipäivässä vedettiin kisaaville. Ja oli oikein mukavia ja taitavia koirakoita (sheltti, mitteli, groendael ja japsi), ehkäpä pääsen uudestaankin treeneihin mukaan. Kyllä se kuitenkin vähän lohduttaa että pääsee edes jotain koiratouhuja tekemään sielläkin. Mutta tänään siis taas omat kaverit mukana touhuissa, olipas ihanaa ja koirat ihan täynnä intoa ja virtaa! Toin niille Kuopiosta "tuliaisia", uuden eläinkaupan avajaisista. Viimalle uusi ihana keltainen vinkusiili, se nimittäin rakastaa juuri nimenomaan siilejä. Tuike sai pari karvaista hiirtä, oikeasti kissanleluja (ei kerrota Tuikelle...) ja nekin sai kyllä sellaista kyytiä ettei todellista. Treeneihin otin uudet lelut mukaan ja kyllä oli kivaa, varsinkin Viima on niin liikuttava kaiken intonsa kanssa, saalisleikki kahdella hiirellä tai vinkusiileillä oli niin kivaa!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuike

Seuraaminen. Suoraa lelupalkkaan, ihana into ja kontakti! Askelsiirtymiä, oikea tosi pätevä! Vasemmassa meinasi olla perusasennossa häikkää, eli sitä piti tuunailla.

Luoksetulon stopit. Namipelillä. Maahan hieno, sitä meinasi alkuun tarjoilla seisomiseenkin. Seisominenkin alkoi sujumaan taas kun vähän muistutteli.

Sivulletulotreeni. Hienosti käyttää takapäätään, mutta edelleen saa olla tarkkana ettei palkkaa liian löysistä asennoista. Herkästi alkaa tärpättämään niin innoissaan, että meinaa paikka unohtua.

Liikkeestä istuminen. Muistuttelua, muistuttelua, ei siinä oikein muuta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Viima

Seuraaminen. Lelupalkkaan, vaihdellen palkkaa suorista,lähdöistä ja käännöksistä. Tosi ihanaa!! Lisäksi seuraamiseen tulemista kauempaa, nami lentää eri suuntaan ja siitä seuraamaan, josta suoraan palkka. Ihan ok, aivan täysiä ei juokse, jotenkin mallailee sitä sivulletulopaikkaa namin kanssa, ettei kerkeä.

Luoksetulo. Kerran eteentulosta palkka namikääröstä, hieno! Kerran suoraan leluun ja tuli niin täysiä ja hienosti.

Kaukot. Pätevä oli neiti tässäkin. Eikä edes ohi kulkenut koira haitanut tärpättämistä.