Tuike oli ihan innoissaan, ihan sama mitä tehtiin niin neiti oli ihan tärppänä naama loistaen. Varsinkin kun pääsi vasta Viiman jälkeen niin oli kyllä kerännyt virtaa. Tosi hyvin piti kontaktia, ei ottanut häiriötä muista koirista eikä ihmisistä ollenkaan.

Jättäviä tehtiin sekä peruutellen että sivulta. Maahanmenoissa onnistumisprosentti oli tosi hyvä, oisiko ehkä kerran jäänyt seisomaan. Seisomisessakin koitti sitten alkuu tarjota maahanmenoa, mutta saatiin siihenkin sitten oikea liike. Huomasin seisomisessa äänenpainon vaikuttavan tois paljon, jos antoi käskyn kovemmin niin herkästi jäi steppaamaan, jos taas vähän hillitsin niin pysähtyi hyvin.

Seuraamisessa alkuun liikkeellelähtöjä ja palkka jalan viertä pitkin paikan säilyttämiseksi. Hyvin se tuossa kyllä sen pitääkin. Otettiin myös pidempää pätkää ja siinä paikka säilyi hyvin, mutta täyskäännösten jälkeen alkaa herkästi edistämään ja ottamaan väljyyttä sivusuunnassa. Siihen pitää nyt kiinnittää huomiota. Koitin täyskäännöksiä myös toiseen suuntaan, siinä T joutuu liikuttamaan takapuoltaan ja paikka ehkä säilyy paremmin, mutta en tiedä onko se niin varma (tai keritäänkö treenaamaan tarpeeksi) kuin oikealle täyskäännös.

Luoksetulon sivulletuloja treenattiin vedättämällä ja pari kertaa tehtiin myös täydestä matkasta. Hyvin tuli sivulle välimatkan puolesta ja muutenkin vauhdikkaasti. Hieman saattaa koittaa kiertää perusasentoa liikaa vasemmalle.

Loppuun tehtiin pari paikkamakuuta kahden muun koiran kanssa. Ekassa viereinen koira nousi nuuskimaan ja ohjaaja kävi sen palauttamassa suht rivakasti ;), mutta ei tuntunut Tuikkusta suuremmin haittaavan. Aikaa kului varmaan n. 3min ja hienosti ja levollisesti makasi. Otettiin vielä toinen ihan lyhyt, nyt ei ollut ihan kuulolla lähdössä ja jouduin antamaan toisen käskyn maahanmenoon, mutta muuten makasi hienosti.