Laukaassa taas, mukavasti porukkaa paikalla. Rieha sai alkuun vähän moikkailla Ruuta, joka oli kovasti sitä mieltä että kelpie pitää laittaa kuriin. No, kyllä ne sitten nätistikin hammastelivat, mutta saapa nähdä miten hyvin tulevat toimeen kun kasvavat... Sitten otettiin tokohommia. Rieha pääsi kentälle kaksi kertaa, Tuike treenasi välissä.

Ekassa satsissa otettiin kontaktihommia, seuraamisen imuttelua ja sivulle tuloja. Loppuun vauhtiinoutoja tavallisella kapulalla. Kovasti se kapulasta kiihtyy ja vaihdettavan lelun täytyy olla hyvä, että malttaa irrottaa. Narupallo on todettu parhaaksi tässä. Mutta ei se kyllä yhtään mällää kapulaa, eli parempi vaan kun vauhtia riittää. Ja se kuitenkin juoksee kapulan kanssa suoraan minun luokseni. Pitotreenikin sujui oikein mainiosti.

Toisella kerralla Rieha jatkoi kontaktihommia, hyvin se keskittyy, vaikka ympärillä treenaa vieraita isoja koiria. Otettiin loppuun vielä metallinoutoja. Sekin nousee aivan tosi hienosti, varsinkin kun kunnolla yllyttää sitä taistelemaan. Hyvä tapa treenata kantamista on peruuttaa, jolloin Rieha tulee kapulan kanssa ihan kiinni ja vähän jopa tarjoaa sitä revittäväksi ärinän kanssa. Siitä on hyvä vaihtaa leluun. Mutta ei sitä metalli jännitä.

Tuike aloitti 2 minuutin paikkaistumisella, johon mentiin juoksuntarkastuksen kautta. Rivissä taisi olla kuutisen koiraa. Tämä oli erinomainen kaikin puolin. Sitten kokeiltiin mielenvirkistykseksi idaria, vaikka sitä tuskin kannattaa alkaa vanhalla tavalla enää opettamaan. Seisominen oli vaikein, siinä koitti kääntyä liikkeen mukana. Kävin palauttamassa, ja sitten pysyi hyvin. Muut jättävät menikin hienosti. Toinen vaikea juttu oli kulmien merkit. Tuike selkeästi koitti kehittään niistä merkkimerkkejä, joten niiden kohdalla sai ottaa kunnolla kontaktiin.

Kaukoja treenattiin takapalkalla, lähinnä seisomista. Kerran varasti palkalle, mutta muuten malttoi aika hyvin ja siirtymät sujui kivasti. Siitä otettiin muutama merkki naksulla, oikein hyvä. Loppuun vielä uusi paikkaistuminen ja paikkamakuu kolmen muun koirakon kanssa. Nyt lähti istumisessa perään, palautuksen jälkeen istui hyvin. Paikkamakuu 4 min oli sen sijaan todella hyvä.