Tampereelta ajeltiin suoraan Laukaaseen, jonne Maarit tyli myös katsastamaan Tuikkusen polven tilannetta. Hyvällä mallilla mennään ja Tuike käyttää jalkaa hyvin. Edelleen jatketaan vanhoilla jumpilla ja sen lisäksi saatiin joukko uusia. Kiitos Maaritille taas hyvistä neuvoista!

-------------------------------

Siitä suuntasimme sitten Vihtavuoreen, jossa Rieha pääsi painimaan Ruun kanssa ja Tuike tokoilemaan. Rieha ja Ruu olivat edelleen aikamoinen pari. Alkuun Ruu ei oikein välittänyt paimenvaanivasta, kimppuun hyökkivästä ja karkuun pinkovasta kelpiestä, mutta sitten kun siirryttiin juoksuleikeistä painileikkeihin, niin johan alkoi leikki sujua. Hurjalta se näytti, mutta kivaa nillä tuntui olevan. Ihan loppuvaiheessa penskoillameni hermot väsymyksestä ja riitahan siitä meinasi tulla. Riehakin oli heti ihan huulet tötteröllä suuna päänä komentamassa ja meinasi sylissäkin vielä kiukutella.

Rieha on edelleen leikkinyt tokojuttuja. Istuminen alkaa olla sen bravuuri, jota se tarjoaa joka välissä. Se saattaa jopa tulla kerjäämään ruokaa, istuu, töröttää siinä aikansa, kunnes sillä menee hermo ja se komentaa haukahtaen, että tästä hienosta istumisesta pitäisi nyt kyllä saada palkkaa... Hauska oli myös kun bongasin taas Huumaa-siskon blogista, miten se ketjuttelee juttuja niin samoin tekee Rieha. Istumiseen liittyy mm. peruuttamista tai pään heittelyä, eli ne on sieltä hienosti saatu kaivettua esiin. Testasin myös kosketusalustasta naksuttelua tänään ja se oli kyllä pennusta hauskaa. Variaatiota tuli jos jonkinmoisia ja osui se tassu välillä alustallekin. Sivulle tuloa ja siinä olemista ollaan myös pikkaisen treenailtu.

Leikkimisessä ollaan keskitytty kovasti siihen että penne ei paukkaa käteen tai hihaan kiinni, vaan leluun. Tuntuu että edistystä on tullutkin, vaikka kyllä se vieläkin osaa aika mukavan napsakasti napata. Kädestä irrottaa jo aika kivasti ja vaihtaa leluun, mutta jos ehtii saada hihasta otteen niin se onkin vaikeampi vaihtaa. Siinä se nimittäin roikkuu vaikka kaikki jalat ilmassa. Kuitenkin koitetaan mennä hyvällä, ettei sammuteta hirmuista intoa repimiseen. Kahden lelun leikki sopii tuolle tosi hyvin ja se aiheuttaa kovasti ärinää ja hurjaa saalistusta.

-------------------------------

Pennusta taas aikuisiin. Tuike pääsi siis pitkästä aikaa kilparyhmän treeneihin. Se teki seuraamista ja nokkaisuja, edelleen hyvää edistystä. Merkkiä ja liikkeestä istumista kerrattiin myös, oikein hyvä. Loppuun paikkaistuminen 2 min ja paikkamakuu 4 min rivissä useamman koiran kanssa. Kumpikin oli ihan erinomaisia alkuineen ja loppuineen. Hieno pieni, ei ole tauko haitannut!

Vimps teki hommia vaan kotipihalla juoksujen takia. Taas loppupalkkaa ja ketujusta. Eli koemaiset liikkeet, eikä mitään korjailua. Ensin liikkeestä seisominen, joka oli kertakaikkisen hieno. Sitten seuraaminen, jossa meinasi käännöksissä irrota. Paransi sitten kuitenkin suoralla, mutta pientä käännösjäkkiä taas (omassa kävelyssä taas varmaan epärvarmuutta). Loppuun sitten nouto tunnarilla, joka oli oikein innokas (myös palautus, jee!), joten siitä suoraan luovutuksesta loppupalkalle vapautus. Tälläkin kertaa koitti liikkeiden välillä vähän lähteä palkkaa kohti kehuessa, mutta tuli hyvin takaisin ja vire selkeästi nousi kun palkkaa ei tullut. Loppuun leikittiin vielä Riehan kasvattajalta saamalla vinkupallolla, joka on Viiman mielestä aivan ihana.