Remmin vuorolla Aholaidassa, paikalla kolme muuta koirakkoa meidän lisäksi. Treenasin ensin Tuikkusen kanssa. Yleisfiilis oli tänään vähän säheltämisen puolella ja senhän tietään että kun itse sähellän niin T:kin häsää ja höseltää. No oli siellä onneksi onnistumisiakin. Paikkamakuuta päästiin treenaamaan ja se oli tärkeintä, ja mikä parasta se oli vielä erittäin onnistunut eli eiköhän se aika varmalla pohjalla ole.

Kaukkareissa oli taas vaikeuksia ekassa istumisessa ja kun se sujui niin tuli uusi ongelma eli T nosti takapuolta innoissaan ja liikkui samalla eteenpäin. Tehtiin sitten varmasti sellaisella matkalla että onnistui (nelisen metriä) ja en reagoinut mitenkään jos liikkui. Ihme tepastelua kyllä oli, mutta saatiin onneksi loppuun hyviä suorituksia, ekalla ylös ja liikkumatta.

Seuraaminen oli tänään ihan mahdotonta. T edisti ja poikittikin välillä. Kontakti kyllä pysyy ja onkin aika huvittavan näköistä kun pikkukoira edistää ja silti pitää kontaktia, eli käytännössä sen pää on ihan takakenossa. Palattiin sitten ihan perustreenin, ensin käsky ja palkka paikaltaan, pikkuhiljaa käsky, askel ja palkka. Pistetään tämä nyt tuon häsellyksen piikkiin, huomasin taas etten itse osaa kävellä eli en rytmitä askelia tasaisesti ja T joutuu vähän arvailemaan mihin nyt mennään.

Luoksetuloa tehtiin ilman pysäytystä eli pelkästään sivulle tuloja lyhyeltä matkalta. Väljyyttä ei ollut nyt pahastikaan ja tuli muutenkin innokkaasti.

Noutokapulan nähdessään T oli ihan intopiukkana ja hyvin se noutikin, aivan innoissaan ja tuli jopa hyvin sivulle. Kapulan ottamisen kanssa saa olla tarkkana äkkinäisten liikkeiden kanssa, muuten oli ok. Hauskaa kun T nyt pääsee tekemään lempiliikettään kokeessakin, varmasti nostattaa koiran fiilistä :).

Hypylle mentäessä T paukkasi suoraan yli ja samantien takaisin, ilman käskyä, eli kivaa taisi olla. Vähän sai muistutella istumisen kanssa, käskyn tulee olla tosi selkeä. Kun taas hiffasi sen niin alkoi ennakoimaan. Takaisin hyppy sujui hyvin, palkkasin aina istumisesta ja uudelleen kun tuli vierelle.

Paikkamakuu tehtiin rivissä, menin piiloon estekoppiin sisälle. Ei tuntunut olevan vaikutusta vähän erikoisemmalla paikalla T:n paikkamakuuseen, edelleen oli varma ja Maaritin sanoin kuin tatti sienimetsässä :D. Aikaa otettiin sellainen pari kolme minuuttia. Sen jälkeen tehtiin vielä toinen ihan lyhyt paikkamakuu, edelleen hyvä. Ongelmakohta oli tänään sivulta maahanmeno, siinä oli taas ihan ihme tepastelua, eli kun T kuuli käskyn niin vaan liikutteli etujalkoja ja meni vasta tokalla. Kaukkareita tehdessä tässä ei ollut mitään ongelmaa, mutta ehkä sitä pitää palkita enemmän pelkästä maahanmenosta.