Maanantain kunniaksi ajeltiin Tampereelta illaksi kotiin. Ja lähdettiin Raisan ja Narun kanssa treenaamaan Viihdekeskukselle. Paikalla oli myäs rotikoiden treenit, joten hyvää häiriötä, vaikka toisella puolella kenttää touhusivatkin.

Kumpikin koirista pääsi siis mukaan. Ja koska T on lähtenyt niin hyvin paranemaan niin ajattelin senkin kanssa tehdä pikkujuttuja. Ja voi miten se olikaan onnessaan! Naama loisti ja hyppypomput näyttivät hieman vaarallisilta, joten heti alkuun sai toppuutella. Mutta sitten päästiin hommiin.

Tuike aloitteli merkillä, jota tehtiin ihan lyhyellä matkalla. Ja se sujui tosi hienosti. Pikkaisen meinasi olla intoa liikaa ja koitti alkuun tarjota heti maahanmenoa häntä heiluen. Mutta nopsaan korjasi seisomiseen kun palkkasin ja kehuin. Paikka oli ihan super. Sitten otettiin seuraamista ja kuonokosketusta. Tässäkin oli hieman intoa ja tökkäisyjä tuli joka välin. Palkkauskriteerin sai pitää aika tarkkana, ettei vaan lähtenyt keulimaan. Mutta muutaman askeleen siirtymät joka suuntaan sujuivat tosi hienolla paikalla, eli hyvällä mallilla ollaan.

Tässä välissä Raisa rakensi kentälle ruudun. Ja voi vitsi kun Tuike sen bongasi... Lähti saman tien laukkaamaan kohti ruutua, naama aivan loistaen. Kutsuin sen takaisin, mutta koska into oli noin kova niin tehtiin yksi ruutu ihan lyhyestä matkasta. Ja aivan superpaikka, -stop ja -man. Häntä viipsasi ja ilme oli niin onnellinen. On se vaan niin huippuihana, iloinen pieni koira. Raisa liikkuroi meille yhden kisamaisen tunnarin, jossa oma nousi varmasti. Piti kapulaa vähän huonosti eli otettiin siihen pitoja erikseen. Edellisenä päivä oltiinkin otettu pelkkää nuuskimista isolla kasalla vääriä ja palkkasi siitä suoraan, joka saattoi sitten vaikuttaa pitämiseen. Loppuun vielä metallikapulan pitoa. Hyvin kesti, eikä löysännyt otettaan. Ei malttaisi odottaa että saikkari loppuu ja päästään kunnolla treenaamaan ja kokeisiin.

Vimps pääsi sitten mukaan. Alkutreeni meni tosi hyvin, mutta sitten ötökät veivät huomion, eikä keskittymisestä tullut enää mitään. Olisi taas pitänyt lopettaa ajoissa. Mutta saatiin tosi hyvää seuraamista kun härkin ja kiusasin sitä puhaltelemalla, josta se innostuu ihan hirmuisesti. Ja muistin palkata muustakin kuin perusasennosta, mikä sekin tuntui innostavan kovasti. Sitten otettiin ruutua. Ensin namialustan kanssa ja sitten näyttöruudulla. Tosi hyvin haki paikkaa ja etsi katseella vihjesanasta. Näyttöruuduissakaan ei mitään ongelmaa ja oli kovasti innoissaan. Tunnaria koitettiin ottaa myös, mutta siinä vaiheessa tuli ötökkäinnostus. Viimankin kanssa oltiin treenailtu tunnari edellisenä päivänä takapihalla ja silloin sujui tosi hyvin. Otin taas kasan muita mukaan ja levittelin niitä enemmänkin, mutta oma nousi hienosti ja mikä tärkeintä, hirmuisella innolla.

Mutta semmoiset treenit, kivaa oli. Loppuviikosta tuleekin vähän uusia juttuja...