Tuiken kanssa oltiin päivällä Hannan treeneissä Aholaidassa. Voittajan liikkeet ohjelmassa ja katsottiin niitä mitä ei olla juuri tehty. Kuuma oli, mutta T oli tosi pätevänä.

Paikkamakuu. Kitin kanssa. Tuikella oli kovasti virtaa ja haukutti ja siitä syystä eka maahanmenokäsky meni kuuroille korville. Uusittiin ja johan toimi, kera parempien valmistelujen. Muuten hyvä makuu.

Liikkeestä istuminen. Ensin istumisia edessä nameja heitellen ja pelaten. Sitten siirryttiin sivulle ja hyvin toimi. Alkuun vaan oma kävely lyhyttä askelta ja samassa rytmissä, ettei ala lukemaan vartaloeleistä istumista. Mutta tosi hyvin lähti pelaamaan, ei olla tätä juuri tehty sen pelossa että sotkee muihin jättäviin.

Luoksetulon maahanmeno. Tässäkin namipeli, palkka suoraan jalkoihin ja liikutusnami lentää että saadaan taas välimatkaa. Tästä palkkaa eri matkoista, ehkä mahdollisesti mukaan takapalkka. T:llä on tapana tulla aika lähelle ennen kuin menee maahan, eli se lopun liikkuminen pitää saada pois.

Kaukot. Nyt perehdyttiin toistoihin m-s-m ja i-s-i. Todettiin että T tekee luonnostaan hyvin niin että takajalat pysyy paikallaan ja niin jatketaan. Selkeät käsimerkit mukaan ja namilla työntäminen ja vetäminen pois mahdollisimman pian.

Ruutu. Pari toistoa, joissa ihan loistavan hieno ilme ja meni suorilta ja hyvin ruutuun täydestä matkasta. Erinomainen stop.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima teki päivällä Aholaidassa pk-A:ta ja hyvin se siitä kiipeää. Luoksetuloa ja pientä seuraamista oli myös ohjelmassa, kummassakin kiva ilme helteestä huolimatta. Turha kuitenkaan jankata kun Viima ei helteessä ole ihan skarpimmeillaan.

Illalla lähdettiin hakutreeneihin, jotka tosin vaihtuivat esineruututreeneiksi, mikä ei ihan ollut minulla suunnitelmissa. Mutta lähdettiin kuitenkin kokeilemaan. Oma esine (rotta), suht taakse alueelle. Viima lähti ekalla kerralla hyvin ja bongasi esineen, mutta ei nostanut. Kävi pissalla ja tuli takaisin lähetyspaikalle. Eikä esine noussut oikein millään ilveellä, Viima hommaili kaikkea mahdollista muuta kuten metsästi hyttysiä, kaivoi kuoppaa, nuuski ja loppujen lopuksi vaan makasi. Otin sitten ihan lyhyeltä matkalta pelkkiä heittoja, että saatiin edes jonkinlainen tuonti ja se alkoikin jotenkin sujumaan. Pidettiin tauko ja käytiin vielä yrittämässä. Nyt eri esine (rukkanen) ja se nousi itse asiassa oikein hyvin. Kaksi toistoa metsästä, kummallakin toi ok ja etsi tehokkaasti. Loppuun tehtiin tosi helppo hakeminen, vein esineen polulle n. 30 metrin päähän näkyviin. Siihen oli hyvä palkata, Viima juoksi ihan täysiä esineelle ja takaisin.

Tästä tuli mieleen juuri lukemani, mikä olisi hyvä pitää mielessä: Kaiken pitää onnistua. Harjoitus on liian vaikea, jos sillä on ylipäänsä edes mahdollisuus epäonnistua. Ja niinhän se on, tällä kelillä, treenimäärällä jne. tuli taas haukattua vähän liian iso pala. Enemmän vaan motivaatiotreeniä esineisiin.