Tuikkusen kanssa lähdettiin tokottamaan, se on kyllä aina yhtä innoissaan :).

Alkuun luoksepäästävyys. Tuike nousi ekalla kerralla seisomaan, mitäs se ei ole (valehtelematta) tehnyt varmaan kahteen vuoteen. Ei väistänyt mitenkään pahasti, kunhan vaan nousi. Otettiin uudestaan ja johan se takapuoli pysyi maassa niin kuin pitikin.

Paikkamakuu 2 minuuttia. Hyvä, hieman katseli ympärilleen ja kerran näppäsi ympärillä lennellyttä öttiäistä, mutta kokonaisuutena meni hienosti.

Sitten otettiin idaria samaan tyyliin kuin viimeksi eli neljä koiraa neliössä, kaikki liikkeelle yhtä aikaa, yhtä aikainen käsky ja kaikki ohjaajat kiertävät koko neliön ja samalla tietysti kaikki koirat, josta taas jatketaan seuraamisella seuraavaan liikeeseen. Tässä tuli yhteensä neljä toistoa. Vaikein oli tänään liikkeestä maahanmeno, se ei meinannut luonnistua ekalla käskyllä ennen kuin viimeisellä kerralla. Sen sijaan seisominen oli tosi hyvä ja kesti siinä häiriönkin nyt todella kivasti, eli vaikka pää vähän pyöri niin pysyi paikallaan, muutenkin häiriökestävyys oli parempi kuin viimeksi. Istumista ei olla kovinkaan paljoa tehty, joten siinä pysähdyin avuksi käskyä annettaessa. Maahanmenoon pitää nyt oikeasti kiinnittää huomiota, tehtiin sitä erikseen ja oli välillä tosi vaikeaa. Menee kyllä maahan heti jos itse pysähdyn, mutta jos liikun niin herkästi seisoo ja vaatii sen toisen käskyn.

Idarin kanssa samaan aikaan treenattiin myös hyppyä. Siinä ei ongelmaa, teki todella nätisti sekä hypyn että seisomisen.

Normaalin hypyn lisäksi tehtiin hyppynoutoa. Ekalla kerralla tuli ihan täydellinen suoritus, ihan loistava nouto. Tokalla kerralla tietysti meni vähän pieleen ja T jäi jotain nuuskimaan ennen kuin lähti hakemaan ja takaisin tullessa vissiin ötökät häiritsi ja piti pysähtyä vähän tassulla pyyhkimään kuonoa. Kolmas kerta oli taas onneksi toimiva, kyllä se tuon handlaa, nouto ja hyppy on kuitenkin kumpikin tosi kivoja.

Viimeisenä yhteisenä juttuna tehtiin ohjattua noutoa, Tuiken kanssa meillä oli käytössä kaksi palloa kun kapulat olivat sen verran isoja. Tosi hyvin teki, siirsin palloja jo vähän taakse päin, eli ehkä n. metrin koiran taakse ja hienosti nouti kumpaankin suuntaan.

Loppuun tehtiin vielä itseksemme koemainen treeni osalla liikkeistä. Hetsasin Tuikkua vähän namipurkilla ja teki tosi hyvällä kontaktilla. Seuraaminen oli yllättävänkin hyvä, sivulle irtoilua ei ollut juurikaan ja muutenkin teki tosi nätillä kontaktilla. Liikkeestä maahanmeno toimi ekalla käskyllä, jee! Saatoin kyllä hieman antaa vähän liikaa katseapua koetta ajatellen, mutta pääasia ettei tarvinnut toistaa. Luoksetulo oli hyvä, tuli täysiä ja hyvin viereen. Liikkeestä seisominen toimi myös hienosti ja loppuun vielä pikkupätkä seuraamista, edelleen ihan mahtava kontakti. Hieno likka kyllä kertakaikkiaan, loppuun superpalkka namikiposta.