Tänään starttasi Turusen Heidin vetämä kontaktikurssi. Meillähän joka kontaktilla on ongelmia, puomilta ja A:lta hypitään ja keinulla himmataan, eli hyvin menee. Tällä kurssilla keskitytään nyt oikeastaan vaan puomiin ja A:han.

Näytettiin eka miten tehtäisiin kontakti kisoissa. Tehtiin suora, missä oli kolme hyppyä, puomi ja lopussa putki. Tuike paineli täysiä ja otti kontaktin. Mutta niin se saattaa tehdä kisoissakin, tai sitten ei. Eli siihen vaan pitää treenata varmuus ihan pysäytyskontaktilla. Tehtiin sitten apuohjaajan kanssa hihnassa toistoja, ettei varmasti pääse kontaktilta pois ennen lupaa. Palkka tulee kontaktilla kädestä yhdessä ota-sanan kanssa, siitä katsekontaktin vaatiminen ja vapautus edessä olevalle namialustalle. Hyvin T alkoi hakea lupaa lähtöön ja avustettuna pysyi todella hyvin kontaktilla. Itse on vaan muistettava että käsky ennen liikettä. Pikkuhiljaa vahvistetaan sitä, että saan jatkaa matkaa, mutta koiran pitää pysyä kontaktilla jne. Harmi vaan, että tämäkin on niitä toistojuttuja ja Kuopiosta käsin ei hirmuisesti niitä tehdä. Mutta tämä pitää alkaa nyt vaatia.

Tokoiltiin myös ohessa pikkaisen. Seuraamisessa vahvistin vaan kontaktia ja seuraamiskäskyä, eli palkka pelkästä sivulla istumisesta ja kontaktista. Tätä ollaan tehty T:n kanssa vähän ja se meinaskin alkuun heti rynnistää liikkeelle, vaikka pysyin paikallani. Muutama luoksetulon stoppi otettiin myös, hyvin pelasi, mutta alkoi kyllä taas ennakoimaan eli läpijuoksua enemmän. Loppuun hinkattiin vielä kaukojen tekniikkaa, itse istuen pienellä korokkeella, koira jalkojen välissä ja takapalkkaa käyttäen. Oikein mainioita siirtoja tuli, vaikka pikkuporsaalle sai pari kertaa sanoa, että sitä namia ei tuijoteta, eikä sitä myöskään oteta ilman lupaa. Mutta vahvistuu vahvistuu ja kuunteleminen lisääntyy koko ajan.