Tänään osallistuttiin Muuramessa järjestettyyn tokokokeeseen, jossa tuomarina toimi Salme Mujunen. Tapaus oli aika hieno pelkästään jo sen takia, että yksikään japsi ei ole voittajaluokassa kisannut 11 vuoteen. Nyt on siis ylemmätkin luokat taas korkattu japsienkin osalta!

Ilma oli todella kuuma ja se vaikutti Tuikkusen tekemiseen paljon. Kentälle paistoi aikalailla suoraan aurinko ja se paras puhti jäi "tylsemmissä" liikkeissä puuttumaan. Luoksetulo ja liikkeestä istuminen olivat kyllä sellaisia, mistä normaalisti olisi pitänyt pisteitä vetää. Laitetaan siis sään piikkiin. Seuraamisen osasin ennakoida, samoin kaukot oli vähän niin ja näin. Muissa liikkeissä hienosäätö puuttui, eikä T kuumudessa aina jaksanut palauttaa esim. noutoja laukalla ja normaalisti pahimmillaan vähän väjät perusasennot hutaistiin nyt ihan vaan sinne päin. Tässä siis pisteet ja selostukset:

Paikkamakuu 10
Seuraaminen taluttimetta 5 (jätätti, vinoja perusasentoja, alku hyvä ja siirtymät hyviä, mutta ei riitä tuossa kuumuudessa vire pitkään seuruuseen)
Istuminen seuraamisen yhteydessä 0 (istui, meni maahan kun tyhmänä "vähän" vilkaisin, eli totaalisen oma vika)
Luoksetulo 0 (Seisomisen valui, mahaanmenossa istui ja loppuvaiheessa kaarsi nuuskimaan jonnekin, tässä oli kieltämättä ihan ihme meininki)
Ruutu 10 (aivan SUPER!!)
Hyppynouto 8,5 (ravilla takaisin, väljä luovutus)
Metallinouto 6,5 (vähän mietti nostoa, tosi väljä luovutus)
Tunnari 6 (nosti oman todella varmasti ja sai kehuja, meni ja tuli laukalla, mutta luovutus väljä, eikä enää jaksanut edes istua)
Kauko-ohjaus 0 (Makasi hienosti kolme ekaa, sitten teki siirtymiä, mutta meni taas omatoimisesti maahan)
Kokonaisvaikutus 8
yht. 162p

Siitä on hyvä jatkaa, ykköseen on helposti tsänssit normaalilla tekemisellä!

Pientä todistusaineistoa kokeesta, kaikki kuvat Essi Lappeteläinen:

Odottelua

Nam, nam, namia...

Kehään menossa, ohjaaja ihmettelee

Tuike onneksi ehtii poseerata

Paikkamakuu

Varma pikkupystäri paikkamakuuss

Seuraamista

Pienen kaunis kontakti

Tämä taisi olla liikkestä istuminen... ja kuuma on

No ei voi mitään :D

Kokeen jälkeen tehtiin vähän palauttelevaa kun aurinko oli jo laskemassa ja lämpötila laski vähän inhimillisemmäksi. Tuike teki älyttömän hyviä liikkeestä istumisia ja seuraamisessa ihan eri meininki. Luoksetulossa oli sikana vauhtia, stoppia piti nytkin vähän muistutella. Mutta sellainen reissu, kokemuksia pienelle ihmiselle ja koiralle!