Vimps on tehnyt niin hyvin omissa treeneissä, joten varasin sille paikan mölliryhmään pariksi kerraksi. Tänään siis eka kerta, josta ei kauheasti hyvää sanottavaa jäänyt. Välillä meni hyvin ja tehtiin hienoa puhdasta rataa, mutta se, että Vimps päätti ottaa jalat allensa ja koittaa ulos hallista sellaisen viitisen kertaa pilasi fiiliksen.

Hommahan lähti niin, että tehtiin päivän päärataa. Ekalla kerralla teki, mutta hitaasti ja tahmeasti (ohjaus oli kieltämättä surkeaa), kuitenkin koko radan loppuun saakka. Toisella kerralla oli jo vauhtia, mutta sitten jostain syystä päätti häipyä kesken radan, eli puomin jälkeen. Kävin sen hakemassa, oli hyvin nöyrää ja kilttiä. Silti sillä ei ollut ongelmia tokoilla sivussa, teki hienosti liikkeitä. Vaihdettiin sitten rataa itsenäiseen treeniin ja sekin lähti sujumaan ok. Tehtiin sitä pari kertaa, kunnes se taas päätti häippäistä. Kävin hakemassa, eikä tekemisessä ongelmaa vähään aikaan. Seuraavan yrityksen karata stoppasikin heti kun karjaisin perään ja tuli ongelmitta luokse. Tässä vaiheessa mentiin tekemään itseksemme muutaman hypyn, A:n ja putken väännöstä. Sitä teki todella hyvin, vauhtia oli hienosti ja mielestäni se oli ihan innoissaan. Kaikki takaakierrätykset onnistui ja luki hienosti ohjausta kun piti valita menikö A:lle vai sen alle olleeseen putkeen. Muutenkin reipastui todella paljon ja fiilis oli hyvä.

Päätin sitten mennä tekemään ekan radan vielä uudestaan. Se menikin virheettä ja vauhti parani huomattavasti. Viima oli innoissaan ja otti palkkaa hyvin vastaan. Olin tosi tyytyväinen, että saatiinhan me homma sujumaan. Juttelin kouluttajan kanssa ja jätin Viiman huomiotta muutamaksi sekunniksi, niin mitä tekee hän, no karkaa taas. Eikä puhettakaan kuuntelemisesta, juoksi hallin päähän asti ja ehti matkalla pörhistellä toisille koirillekin. Mie taas perässä, seuruutan sen halliin toiseen päähän, ilman ongelmia. Siinä vaiheessa oli jo itsellä hermo aikasta kireällä.

Eli vissiin se muiden läsnäolo paineistaa hallissa, tai ainakin tekee jotain, niin iso ero on siihen kun ollaan omalla porukalla. Toisaalta taas tekee ihan ongelmitta ja loppua kohden oli mielstäni jo yhtä innoissaan kuin itsenäisesti treenatessa, eli tosi kaksijakoista. Mutta siinä ei ainakaan saa tahtoaan läpi että pääsisi karkaamalla treeneistä pois, se on muuten varma.

En ole ihan varma onko paineistuminen sitä, että en osaa ohjata, jolloin Viima kokee homman töksähtävän ja menevän väärin ja lähtee sen takia pois. Yksinkertaisilla suorilla teki heti paljon paremmin. Samoin tokoilu, mikä on Viimalle varmaan ja tuttua toimi tosi hyvin. Myönnän kyllä että jännitin jo aika kovasti etukäteen, eli silläkin on varmasti vaikutusta. Treenikaveri kommentoikin Viiman häntää sen tehdessä agia ja sitten taas tokoa, agissa häntä lähtee korkealta, mutta seilaa edes takaisin epävarmasti. Tokoa tehdessä häntä on itsevarmasti ylhäällä. Eli onko liian vaikeaa liian nopeasti... mutta jotenkin vaan ajattelen että kyllä sen pitäisi tähän ikään mennessä jo pystyä tekemään. Ääh ja plääh, ärsyttäävää. Pitäisi vaan treenata kimppatreeneissä, en usko että tästä muuten selvitään koskaan. Mutta toisaalta tuollainen karkailu on muillekin häiritsevää, vaikka se ei suoranaisesti muiden koirien luokse menekään, koittaa vaan juosta ovelle. Mutta jos matkalle joku sopiva narttu sattuu niin varmasti tulee pärinää. Eli teeppä sitten siinä jotain.

Tässä kuitenkin päivän radat. Ensin päätreeni, joka siis lopussa meni tosi mainiosti ja puhtaasti:

Sitten itsenäiset, joista A:n sisältämä rata meni todella hyvin: