Aamulla Tuikkeellisen kanssa Hannan kisapäivään Killerille.

Paikkamakuu: 3min piilossa, rivissä 3 muuta koiraa. Ei mennyt maahan kuin vasta kolmannella käskyllä, eli siihen nyt treeniä. Muuten hieno ja varma makuu.

Liikkeestä istuminen: Toimii treenatessa, mutta heti liikkuroitaessa menee maihin. Pitää keksiä paremmat valmistelevat ja treenata vaan lisää.

Luoksetulo: Seisomisessa valui vähän, mutta ei paha. Maahan parempi, pysähtyy kyllä eka ja menee vasta sitten maahan, mutta veikkaan että sitä on aika vaikea saada pois.

Ruutu: Eka lähetys plörinäksi kun ahne pikkukoira haistoi ihan eri suunnassa olleen namin ja sehän piti käydä vetämässä kitusiin. Uusi lähetys oli hieno ja meni suorilta ruutuun, hyvä stop ja hyvä maahan. Meinasi lähteä luvatta seuraamiseen mukaan, mutta meni uudestaan maihin ruudussa. Tehtiin sitten seuraamiskävelyä uusi kierros ja hyvin pysyi. Siitä hyvä seuraaminen. Hienoa että se ihan oikeasti osaa etsiä ruudun vieraallakin kentällä!

Hyppynouto: Hyvä hyppy ja nouto, perusasentoa sai vähän säätää. Treenattiin sitten perusasentoja pelkästään ja kapulan kanssa. Hannalla hyvät vinkit, eli koira jätetään ensin taakse, josta sivulle. Siitä sitten pikkuhiljaa ketjutetaan sivulle tuloa niin, että lopulta koira on selkä eri suuntaan vierellä ja siitä sivulle. Eli käytännössä treenataan loppukaarros. Hyvin se alkoikin sujumaan. Tähän voisi kokeilla naksua, että saisi sen oikean kohdan paremmin merkatuksi.

Tunnari: Tosi nätti nuuskinta ja varma oman nosto. Luovutusasentokin oli ok, eli perusasentotreeni toimi heti. Luovutukseen nyt vaan vauhtitreenejä, eli että saa tulla täysiä suoraan palkkaan, Tuike kun tuppaa vähän hidastamaan tuonnissa.

Loppuun tehtiin Hannan Lentsulta oppimaa treeniä eli kisarataa, jossa piti suorittaa eri liikkeitä mahdollisimman nopeasti. Meidän rata sisälsi estehypyn, siitä ruutuun lähetyksen, siitä luoksetulon, sitten liikkeestä istumisen ja loppuun vielä noudon. Sama tehtiin myös toiseen suuntaan. Tarkoituksena siis mahdollisimman nopea suoritus eli sai juosta ja riehua. Tuike oli vähän ihmeissään, mutta hauskaa oli!

Illalla vielä kaukoja. Jee, uusi käsimerkki on nyt keksitty ja tuntuu että alkaa tajuamaan.