Tuike pääsi tällä kertaa ohjattuihin treeneihin ja voi että pikkuneiti olikin innoissaan, kontakti oli läpi treenin lähes katkeamatonta, se oli irti ihan koko ajan ja välillä aina kiipesi syliin pusuttelemaan kun oli niin kivaa :). Ihana pieni.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä, erittäin hyvä, ei liikkunut edes namin toivossa kun koulutusohjaaja lähti vaan istui kuin tatti.

Paikkamakuu 3min, edelleen erittäin hyvä. Makasi levollisesti, eikä häiriintynyt vaikka viereinen koira lähti ja miesohjaaja käveli sen kanssa riviin takaisin.

Sitten otettiin seuraamisen paikalla käännöksiä kumpaankin suuntaan. Jonkin verran ollaan Tuikun kanssa näitä tehty eli kyllä sillä perusteet on hallussa, hieman kuitenkin avitin kädellä. Mutta teki kyllä erittäin hyvin, erityisesti vasemmalle kääntymiset. Kokeiltiin myös peruuttamista ja siinä se oli kyllä ilmiömäinen, peruutti ihan suoriltaan ilman suurtakaan apua. Seuraamista tehtiin ohjattuna koko porukassa. Pätkä oli pitkä ja sisälsi mm. noita paikallaankäänöksiä, suurimman osa ajasta T teki todella kivasti, hieman täyskäännöksissä ehkä jätätti, mutta muuten oli tyytyväinen. Hyvin jaksoi tehdä vaikka palkkasin vasta lopussa.

Jättäviä liikkeitä tehtiin ryhmäharjoitteena niin että tehtiin kaksi riviä, jotka kävelivät kohti toisiaan, keskellä puolet teki joko maahanmenon tai seisomisen ja lopussa myös istumisen. T teki ihan älyttömän makeat maahanmenot, ei häiriintynyt muista käskyistä yhtään. Seisominenkin oli hyvä, mutta varmistin sen käsimerkillä. Istuminen oli vaikeampi, sitä ei olla treenattu ja menikin sitten maahan.

Seuraavaksi tehtiin idaria, edelleen ryhmässä, mikä toi kyllä lisävaikeutta hommaan. Neliö tehtiin ihan virallisesti, mutta nyt joka sivulla oli koira ja käskyn jälkeen kaikki ohjaajat kiersivät neliön eli kulkivat kaikkien koirien ohi. Tuike selkeästi hieman jänskätti välillä ja pää pyöri erityisesti miesohjaajan kohdalla, mutta teki aivan upean maahanmenon että istumisen ja pysyi niissä kuin tatti. Seisominen oli vaikeampi, siinä ei saa mitään osaa turvallisesti maahan ja lähtikin sitten liikkumaan kohti minua kun muistaakseni juuri miesohjaaja meni ohi. Mutta oli kyllä loistava häiriöharjoitus ja hienosti pikkuneiti teki!

Pitkästä aikaa testattiin myös ohjattua noutoa, koulutusohjaajan kapuloilla. Itse liikkeessä ei ollut ongelmaa, lähti kyllä sinne minne käskinkin, mutta kapulat olivat sen verran suuret että T ei  oikein halunnut ottaa niitä suuhun ja kun sain sen ottamaan niin laipat peittivätkin koko koiran pään :). Mutta hauska välipala, pitää ottaa esim. pallojen kanssa kun itseltä ei löydy kahta kapulaa.

Loppuun hyppyä. Ensin alokasluokan mukaan, ihan loistava suoritus, kympin arvoinen joka kerta ( 3 toistoa). Loppuun tein vielä hyppynoudon lelulla ja sekin oli hieno, meni suoraan esteen yli lelulle ja samaa tietä takaisin sivulle.

Kertakaikkisen hyvä treeni, kyllä tuo pikkukoira vaan on ihqu.