Eli tänään siis Vihtavuoressa Riitta ja Pekka Korrin (kennel Tending) koulutuksessa. Lähes kuusi tuntia kentällä vierähti ja paljon tuli hyviä vinkkejä, sekä uusia katsantokantoja myös muiden treenejä seuratessa. Treeni tehtiin että oltiin vuorotellen kummallakin kouluttaja.

Tunnari. Piti valita yksi noutoliike ja otettiin sitten tunnari. Näytettiin miten ollaan tehty: koira istumaan, vien kapulat, tulen takaisin, merkkaan oman ja vien sen väärien joukkoon, vihjesana ja käsky. Ekalla kerralla T lähti hyvin, mutta jostain syystä ei bongannut omaa, nuuski pitkään ja selkeästi turhautui ja toi loppujen lopuksi väärän. Uusinnassa nuuski edelleen hyvin ja nosti oikean hienosti. Pekka oli sitä mieltä, että väärän tuomiseen ei kannata sen kummemmin puuttua jos se ei ole tyypillistä, ja Tuikehan on nostanut viime aikoina oman täysin ongelmitta. Väärän nostoon sanoi tosiaan syyksi sen, että jos toistoja ei ole paljon niin koira saattaa turhautua jos oma ei osukaan kohdalle ja koittaa vaan tuoda jotain. Omasta reagoimisesta sen verran, että kun koira tekee väärin niin se pitää kertoa tekemällä jotain. Sen sijaan oikeasta suorituksesta pitäisi opettaa että palkka on täysin ilmeetön ohjaaja, koska niinhän se on kokeessakin. Tuo oli kyllä hyvä pointti, yleensä sitä tulee hihkuttua oikeasta suorituksesta ja oltua hiljaa jos tulee väärä. Eli koiralle pitää opettaa että kehu on se ilmeetön ohjaaja. Muuten saatiin vaan kehoitus kasvattaa matkaa kisamatkaan, sekä ottaa mukaan myös ympärikääntymisen itsenäisesti tehdessä ja aina kun mahdollista myös liikkeenohjauksen.

Seuraaminen. Näytettiin Riitalle pätkä, suoraa, käännöstä ja askelsiirtymät sekä oikealle että vasemmalle. T teki oikein kivaa työtä, paikka säilyi ok ja kontakti oli ihana. Siinä ei ollutkaan Riitan mielestä juuri huomautettavaa, muistutteli vaan pienen koiran kanssa oman askelluksen tärkeydestä. Näytettiin myös juoksupätkä, joka sujui kivasti ja siinäkin vaan huomio siihen omaan askellukseen. Eli T esitti tässä kyllä parasta seuraamista, jossa ei juuri tarvinnut mihinkään puuttua. Kehuja sain palkkaamisesta, joka tulee jalkaa pitkin ja uuden vinkin sain palkkaamisesta eteenpäin namia heittämällä. Siinä saisi sekä intoa että paikkaa pikkaisen edemmäksi ja se toimikin kivasti.

Kaukot. Näytin eka ilman laatikkoa ja T liikkui seisomisissa eteenpäin, muut nättejä. Laatikossa teki nätisti ja ohjeiksi saatiin jatkaa sitä edelleen. Palkan suuntaa sen sijaa voisi muuttaa, edestä kädestä tuleva palkka vahvistaa vaan sitä eteenpäin menemistä eli siihen namin heitto taakse (kera palkkasanan, mitä muutenkin kannustettiin käyttämään kovasti).

Sitten katsottiin liikkeiden välejä ja puhuttiin kisamaisesta suorituksesta. Eli paljon tuli puhetta siitä, miten tärkeää on treenata myös ne liikkeiden välit kuntoon ja että koiralle on reilua opettaa se työskentelemään välillä myös ilman palkkaa. Eli ketjutusta liikkeisiin, mitä ollaankin jo tehty ja samoin vihjesanat käyttöön, mitä myös olen koittanut ottaa ohjelmistoon. Tärkeää myös se, että kun treenataan koemaista, niin ei hiota liikkeitä vaan todellakin tehdään koemaisesti. Ja tietysti se, että kehut on se ykköspalkka eli ei namia tai lelua ennen kehuja. Näytettiin sitten Pekalle hyppynouto, sekä pätkä seuraamista, hyppynoudosta palkkana vain kehut ja seuraamisesta sitten isompi palkka. Hyppynouto oli ok, meni täysiä, mutta palautti hitaammin, sekä teki väljän perusasennon. Seuraaminen oli nyt huomattavasti huonompaa (oma jännitys!!), mutta saatiin loppuun ok pätkä. Omista kehuista tuli positiivista palautetta ja koira kuulemma reagoi niihin juuri niin kuin pitääkin.

Ruutu. Loppuun saatiin valita joko ruutu tai luoksetulo ja koska lt on ok, niin lähdettiin näyttämään ruutua. Lähetys kisamatkasta, vihjesanalla haki hyvin katseella. Meni hienosti ruutuun, vaikka ruudun takana käveli juuri koira. Hyvä stop, vaikka jäi kyllä hieman liikaa vasempaan etukulmaan. Uusinta, taas hyvä stop, mutta haki taas samaa paikkaa ja jäi ihan liian reunaan. Maahanmenossa etutassut meni sitten ruutunauhan yli. Siitä seuruu ok, palkkasin heti. Tehtiin sitten vielä näyttöjä, eli mentiin lähelle, kävin ruudussa näyttämässä ja lähetys. T oli tosi pätevänä ja haki keskikohtaa. Saatiin tästä tosi positiivista palautetta, koiraa kuulemma osaa, keskikohdan hakemista vaan vielä enemmän peliin ettei ala hakemaan "helppoa" tietä. Ja sama mitä ollaan tehty Hannankin treeneissä, eli jos menee hieman väärän kohtaan niin ollaan hiljaa ja annetaan koiran itse hakea oikea paikka, jota T:kin nopeasti tarjoaa.

Kiva kurssi ja saatiin mukavaa palautetta, sekä uusia ideoita. Ainoa juttu, mikä harmitti oli se etten maksanut koulutusta myös Viimalle...