Hannan opeissa Ylistöllä, käveltiin paikalle ja pois kun ei ollut autoa (ja voi sitä kuran määrää, yök näitä kevätkuria).

Alkuun paikkamakuu rivissä kolmen muun koiran kanssa. Ekalla kerralla hyvä maahanmeno, mutta nousi samantien perään. Uusi yritys ja nyt sanoin käskyt niin tiukasti kuin pystyin ja vielä mulkaisin perään niin johan pysyi. On se nyt taas prinsessaa, pitää ottaa paljon tiukempi asenne tuon kanssa. Tehtiin myös istu-maahan jumppaa rivistä vuorotellen. Pari kertaa tarvitsi kaksoiskäskyn maahanmenoon, eli siihen vahvistusta. Istumiset ok, herkästi kääntää sivuttain.

Huomiot: Tiukempi asenne, maahanmenon vahvistusta ja istumisessa suoruus ja tiiviys avustaen.

Ruutu oli yksittäisistä liikkeistä ekana, Hanna rakensi ja ei käyty katsomassa erikseen, kosketusalusta oli paikallaan. Lähetys 25 metristä. Hieman väisteli matkalla lätäköitä, mutta meni laukalla ja suoraan, ja pysähtyi upeasti. Hieno! Siirtelyjä tehtiin ensin lätkän kanssa, oikein hyviä, tosin vasen on vaikeampi. Ilman lätkää oli vähän hukassa ja meni monta kertaa vasta toisella käskyllä oikealle paikalle, se oli kyllä sitten oikein bueno.

Läksy: Lätkä pienemmäksi. Pitkästä matkasta lähetyksiä ja siirtelyjä lätkän kanssa ja silloin tällöin ilman. Siirtelyissä myös vaikeampia siirtoja, takaa ja edestä, ruutunauhan sisäpuolelta ja omaa matkaa reippaasti kauemmaksi.

Luoksetulon pysähdystä katsottiin myös ja kerroin että on vaikea löytää tasapainoa hyvään pysähdykseen ilman ennakointia. Näytettiin yksi kisamainen, T tuli täysiä, pysähtyi ok, mutta vähän tepasteli sen jälkeen.

Läksy: Pysähdykset ihan erilleen luoksetulotreenistä! Palloleikki tai keppileikki, puun kiertojen kautta tai namia heittelemällä. Luoksetuloissa suurin osa läpijuoksuja ja pysähdys vahvaksi muuten.

Hyppynoudossa T meni ekalla kerralla esteen ohi takaisin tullessa, mikä oli kyllä totaalinen idiotismi. Sen jälkeen teki hyvin, mutta Hannan mielestä erityisesti takaisinhyppyyn pitäisi saada vauhtia, hieman himmaa kapula suussa. Vauhtitreenillä lähti hyppäämään paljon varmemmin.

Läksy: Hyppyyn vauhtitreeniä hyppyyttämällä kahdelle ruokakupille, toinen parin metrin päässä esteen takana ja toinen meidän takana lähetyspaikalla. Normaalit käskyt ja takaisin tullessa vapauttaminen takana olevalle kupille. Lisäksi treeni lelun kanssa, heitetään kuten kapulaa ja tehdään muutenkin kisamaisesti, mutta takaisin tullessa leikitään suorilta, saadaan vahvistusta esine suussa hyppäämiseen.

Nouto sitten. Olipa taas kyll ihme aloitus, T tarvitsi kaksoiskäskyn ennen kuin lähti noutamaan. Seuraavalla kerralla ei ongelmaa. Ekalla kerralla laukkasi, tokalla kerralla ravasi takaisin. Siihen siis vauhtia lisää.

Läksy: Mieti miten saa vauhtia takaisintuloon enemmän. Lelua heittämällä, namikuppi taakse ja sinne vapautus jne.

Loppuun pohdittiin taas kaukkareita kun en vaan tajua ideaa. Ehkä se nyt vähän selvisi, varsinkin kun Hannan Kit oli mallikoirana.