Tänään suunnattiin Laukaaseen tokoilemaan, tällä kertaa paikkana edellisiltä talvilta tuttu hevossairaalan maneesi. Sinne oli laitettu uusi, mielenkiintoinen pohja, tavallisen purun päälle oli ajettu sellaista revittyä huopaa. Sen päällä kävely tuntui kuin matolla olisi kävellyt, niin pehmoista ja höttöistä se oli. Tokoon kuitenkin ihan toimiva, ainakin paikkamakuu oli varmaan koiristakin superkivaa lämpimällä ja pehmoisella alustalla.

Mutta ne treenit sitten. Olipas kivaa! Tuike oli aivan liikkuttavan innoissaan ja ihan superihana! Viima vähän pöljäili ja kehitteli omiaan, kuten kävi rähähtämässä halliin yhtäkkiä tullelle rotikan pennulle, se oli bad bad, mutta oikeastaan enemmän minun oma moka. Mutta on sekin vaan niin symppis loppujen lopuksi ja parhaansa se yrittää, häntä heiluen. Eihän noiden kanssa voi tulla kuin hyvälle mielelle.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima:

Paikkamakuu: 3 minuuttia piilossa, neljä koiraa, Viima keskellä. Näin pienestä kolosta mitä touhuili. Alkuun pikkaisen nuuskintaa, outo alusta varmaan haisi nenään. Muuten tosi nätti ja varma makuu. Palatessa Vimps teki bravuurinsa Pitkän Koiran, eli nähdessään minun tulevan veti naaman virneeseen ja hännän heilumaan, ojentaen samalla takajalat ihan suoraksi taakse... Eli vastassa oli oikeasti aika pitkä koira, jonka häntä helui villinä ja ilme oli sellainen "Enkö olekin maailman fiksuin pieni koira" . No, eihän se sellaisesta asennosta pääse perusasentoon, treenittiin sitä sitten erikseen.

Kaukot: Liikkuroituna koemaisesti. Tosi hienot siirrot, täpäkät ja varmat. Ennakoi perusasennon, eli siitä olisi lähtenyt pisteitä. Mutta varma ja hyvä liike siirtymien osalta.

Seuraaminen: B liikkuroi. Vimps kehitteli taas ihan omia ohjelmanumeroitaan. Nimittäin vasemmalle käännöksistä tuli nyt Juttu. Ekalla kerralla väisti voimakkaasti (mutta häntä heiluen, sillä lailla iloisesti hypähtäen), ihan kuin olisi odottanut täyskäännöstä. Jätätti, mutta tuli mukaan. Seuraavassa vasemmalle käännöksessä se jäi heti seisomaan paikalleen, eikä meinannut lähteä mukaan, häntä vaan helui. Seuraavaksi alkoi menemään heti maahan kun käännös tuli, edelleen häntä heiluen... Imuteltiin sitten namin kanssa käännöksiä ja pientä neliötä oikein urakalla ja kyllähän se sitten sujui ja vielä mukavassa vireessä. Tuntuun että sillä on nyt jotkut aivan omat hömpötykset mielessä, joka toiseen liikkeeseen löytyy jotain omia variaatioita. Eipähän käy aika tylsäksi...

Nouto: Tunnarilla, kun muut kapulat oli jääneet kotiin. Hyppy-pomppu-loikka-koikka meno, kapulan päälle tassut edellä pompautus, kuonolla tökkiminen, pieni kapulan heitto ja koppi, siitä ravaten takaisin hyvään perusasentoon. Kapulan irrottaminen on vähän sellainen että kerkeääkö ohjaaja vaiko ei. Eli ihan Viimamainen nouto . Intoa kuitenkin oli, se riittää meille.

Luoksetulo: Pari läpijuoksua, eka ravaten, toka laukalla. Yksi stopin kanssa, ok.

Ruutu: Pari kertaa ruutuun ja takaisin juoksemista. Ruutunauha meinasi kiinnostaa joka kerta, mutta meni sinne asti vauhdikkaasti. Takaisin välillä ravilla, välillä laukalla.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike:

Paikkamakuu: 4 minuuttia piilossa, neljä koiraa rivissä, T keskellä. Erinomaisen hieno, kympin makuu!!

Ruutu: Ihana into ja vire, juoksi ruutuun ihan onnesta soikeana ja jo vihjesanasta alkoi hinkuamaan ruutuun. Tosi pätevä stop ja maahan, näitä pari. Sitten alkoi kumma pohja kiinnostamaan ja pikkaisen piti sanoa, mutta saatiin taas palkatuksi tosi näteistä ruutuun menoista.

Tunnari: B liikkuroi koemaisen. Tosi hieno! Epäilin itsekin löytääkö kapuloita kaiken möyhyn keskeltä, mutta meni varmasti, nuuski rauhassa ja kunnolla ja nosti oman yhtä varmasti. Sivulle tulo pikkaisen väljä, muttei paha ollenkaan. Hyvä luovutus! Tehtiin sivulle tuloja vielä erikseen kapulan kanssa ja hyvin haki paikkaa.

Seuraaminen: Lyhyttä suoraa lelupalkkaan, ihana!! Ja pieni koira leikki lelullaan aivan onnesta soikeana. Muutamat siirtymiset sivuille ja paikallaan, pätevää.

Kaukot: Kokeiltiin ja näytettiin miten menee. I-m hyvät, seisominen vaikea taas. Pääsin jo palkkaamaan kerran omasta mielestä hyvästä seisomisesta, mutta en nähnyt että takajalat sillä kuitenkin pomppasi. Hauduttelua siis edelleen, mutta tässäkin vire ihana.