Laukaan kisaryhmä järkkäsi möllitokon ja pääsin tuomaroimaan mölliluokkaa. Mukava, mutta aika haastavakin homma. Tuomaroinnin jälkeen Viima pääsi osallistumaan avoimeen luokkaan ja Tuike teki eilisen kokeen "huonot" liikkeet.

Viiman avoilu näytti tältä (lappu on hukassa, joten ei numeroita):

Paikkamakuu: Kolme muuta koiraa, ei mitään ongelmaa.

Seuraaminen: Lähti hienosti, mutta vasemmalle heti jäkki. Otettiin uudestaan ja kannustukseksi se, etten välitä vasurista mitään. Ja sen jälkeen ihan super-seuraaminen.

Liikkeestä maahanmeno: Hyvä seuruu, nopea maahanmeno, kaksoiskäsky istumiseen.

Luoksetulo: Stoppi valui jonkin verran, tuli laukalla koko matkan. Ok eteentulo, sivu vähän vino.

Liikkeestä seisominen: Oikein hyvä.

Nouto: Odotti hyvin, saalisti kapulan suuhun ja kääntyi katsomaan minua kapula suussa seisten. Toisella käskyllä mietti vähän, heitti kapulaa ja toi sen hyvin eteen. Tässäkin vähän vino perusasento.

Kaukot: Ekaan istumiseen, tarvitsi neljä käskyä, ihan ihme juurtuminen. Sen jälkeen ok.

Hyppy: Oikein nätti hyppy, hieman vino perusasento.

Viimamaisia juttuja siis :D. Luoksetulon vauhtitreeni on ainakin toiminut, tosi stoppi venyy sen takia. Vauhtitreeniä pitää ottaa nyt kapulankin kanssa, että jää tuo jäkitys pois. Ja seuraamisessa mun pitää itse muistaa olla varma. Muuten perustekemistä. Tehtiin vielä sivussa kaukoja ja nyt ei ollut ongelmaa ekalla nousemisessa.

Tuike:

Seuraaminen: Hanna liikkuroi pitkän pätkän. Ihan ei ollutniin paha kuin kokeessa, mutta pari kertaa huomauttelin kontaktista. Kestoa pitää nyt jollain kasvattaa, T menee epävarmaksi ja sen takia varmaan kontakti jää.

Liikkeestä istuminen: Tosi hieno, ei mitään ongelmaa kun kävelin vaan reippaasti eteenpäin.

Luoksetulo: Seisominen valui vähän, mutta ihan sallituissa rajoissa. Maahanmeno oli parempi ja tuli kaikissa väleissä hienosti laukalla. Tämä oli T:mäinen luoksetulo, en tiedä mikä kokeessa jäkkäsi.

Kaukot: Näitä tehtiin erikseen ja niissäkin huomattava parannus. Pientä sotkentaa istumisen ja uppien välillä, pieni ei aina muista miettiä loppuun saakka. Mutta saatiin tehtyä oikein päteviä siirtymiä ja loppuun aika hyvä i-m-s-i-s-m-litania, jossa ei pahaa liikkumista ja kaikki toimi ekalla.

Oikein mukava palauttelu ja kuten tiesin, niin luoksetulo ja liikkeestä istuminen kyllä toimii. Pitää nyt miettiä milloin sitä uskaltautuisi seuraavan kerran voivottelemaan, seuraamista pitää kyllä koittaa edelleen hioa kovalla kädellä.