Hannan treeneissä taas, tällä kertaa Viitaniemessä nurmikentällä, ihan uusi treenipaikka siis.

Paikkamakuu. Pico-mittelin kera, hauskan näköistä kun kaksi pientä makasi vierekkäin. T oli hyvin kuulolla ja jäi hyvin. Parin minuutin kohdalla nousi seisomaan, Hanna kävi laittamassa sen maahan (ja ilme oli kuulemma sellainen että mietti tosissaan että meneekö). Sen jälkeen makasi hyvin taas pari minuuttia. Uusittiin ja käytiin piilossa, ei mitään ongelmaa, varma ja hyvä, vaikka Hanna häiriköi oikein urakalla. Loppuun vielä istu-maahan-jumppaa, oikein kivasti toimi, istu-käsky vaihdettiin nyt sivu-käskyyn ja siinäkin muistettava palkata jalasta kiinni ettei irtaannu.

Sitten tehtiin parit ketjutukset, palkka vasta viimeisen liikkeen jälkeen. Tarkoituksena nyt vahvistaa sitä koemaista tekemistä edelleen.

  • Liikkeestä maahanmeno. Hieno, kympin suoritus.
  • Luoksetulo. Vauhti ja stoppi erinomaiset. Sivulle tulossa jäi aika kauas sivulle, josta korjasin uudella käskyllä.
  • Seuraaminen. Nätti kontakti ja paikkakin suurimmaksi osaksi ok. Hyvin kesti pidempää pätkää.

Sitten uusi rupeama ketjutusta.

  • Liikkeestä seisominen. Tämäkin kympin liike.
  • Nouto. Tunnarikapulalla, pikkaisen joutui etsimään nurmikosta. Jäi taas vinoon eteen ja samalla tiputti kapulan. Uudella käskyllä korjasi ok. Tunnarikapulan kanto ei ole niin varma kuin tavallisen.
  • Kaukot. Ekat istu ja maahan erinomaiset. Sitten aloin itse sekoilemaan ja selkeästi tein erilaisen käskyn ja seuraavaan istumiseen nousi vasta kolmannella. Sen jälkeen taas i-m erinomainen. Käskyjen kanssa siis tarkkana.
  • Hyppy. Lähti iloisesti, hypyn takana oli ruudun merkki, jonka luokse meni, siitä kuitenkin hienosti istumaan ekalla käskyllä. Takaisin hypyn matka oli pitkä mutta teki hienosti.
  • Seuraaminen. Liikkeelle lähtö ja kymmenisen askelta. Hyvä ilme ja fiilis.

Loppuun vielä ruutu. Täysi matka, hyvä vauhti, pikkaisen haki nurmikon keskellä mutta pysyi ruudussa ja hyvä stop. Hieno!

Eipä ollut motivaatiossa ongelmaa, teki koko ajan täysillä. Hanna tosin välillä huomautti minulle että kehu kunnolla ja mietittiin kehunko kokeessa kuitenkaan tarpeeksi. Tunnistan kyllä että alan jo herkästi panikoimaan seuraavaa liikettä ja ehkä siinä sitten jää kehut puolinaiseksi. Tähän nyt huomiota, eli kehujen tarkkailu, kaikki peliin. Edelleen sivulletulon vahvisteita myös, ja oma katse pois koiraa häiritsemästä, Tuike kuulemma jää välillä juuri siihen mihin katson. En siis anna sille tilaa tulla kunnolla sivulle vaan painostan katseella. Mutta kokonaisuutena tosi kivaa tekemistä, seuraamisissakin Tuike oli kuulemma ihan tosissaan. Huomasin myös että valmis-käskyn treenaminen on toiminut, nostaa hyvin kontaktin.