Oma kouluttaja oli lomalla, tuuraajalla oli meille Janita Leinosen koulutuksesta otettu pätkä., joka näytti tältä:

1820048.jpg

Radassa oli paljon mielenkiintoisia kohtia ja ihan uusia ohjausjuttuja. Ensimmäinen osui ekaan pujotteluun, josta koira piti kuljettaa 6-putkeen pujottelun toista puolta. Eli saman tien kun koira pujotteli viimeisen välin, tiukka käännös kohti putkea ja käsi suorana ohjattiin koiraa pujottelun toiselta puolelta samalla itse täysiä juosten kohti putkea. Tuike selvitti alun ja tämän kohdan upeasti, tajusi heti mistä oli kyse ja lukitsi 6-putken hienosti. Ja pujottelu oli ihan mahtava, menoa ja meininkiä. 9-putkeen koira lähetettiin mahdollisimman kaukaa eli n. 8-hypyn kohdilta. Tälläistä pimeän putken hakemista ollaan treenattukin ja hienosti T irtosi putkeen heittämällä.

Tarkoitus oli katsoa kuinka pitkälle päästiin ilman virheitä ja meille radan ansaksi koitui 10-hypyn jälkeinen pätkä. Kuljetus pujotteluun oli pitkä, joten T lukitsi vieressä olleen putken ja paineli sinne. Uusinnassa meni hienosti, kunhan vaan annoin hieman puolipidätettä että pysyi paremmin hallussa kuljetuksessa. 12-putkesta hypylle kujetus piti tapahtua, niin että koira pyöräytettiin ympäri etukautta (itse siis tultiin putken pujottelun puolelta). Siinä piti kiinnittää huomiota siihen että piti ääntä kun koira oli putkessa, muuten T ampaisi turhan pitkälle ja kaarteesta tuli iso. 14-hypylle vietiin samanlaisella takaa pyöräytyksellä, ekalla kerralla en ottanut koiraa tarpeeksi käteen kiinni ja meni sitten hypyn väärältä puolelta, mutta kun siitä piti huolta niin meni nätisti. Loppu sujui ongelmitta.

Tuikella oli kyllä hieno draivi päällä, intoa riitti ja vauhti sekä irtoaminen oli makeaa. Vaikka rata tuntui haastavalta niin se oli todella kiva tehdä, tuollaisia ihan uusia juttuja kuin tuo esteen toisella puolella kuljettaminen oli tosi kiva tehdä.

Yksittäisenä tehtiin A:ta, sinä kiinnitin huomiota koiran itsenäiseen irtoamiseen ja hyvin T kontaktit otti vaikka tulinkin vähän jäljessä. Sen lisäksi tehtiin kolmella hypyllä takaakiertoja kumpaankin suuntaan. Ekan hypyn taakse koira siis huiskaistiin, sen jälkeen työnnettiin seuraavan taakse. Mukavasti sujui ja lelun kanssa saatiin ihan kivasti vauhtia.