Päivällä treenattiin Raisan ja Narun kera Killerillä. Tuike aloitti:

Siirtymätreeni+ruutu+tunnari+seuruu: Eli koemaista, liikkuroitua menoa. Väliin pelkkiä siirtymiä, joista palkkailin ja sitten nuo kaksi liikettä. Tehtiin alkuun myös tuomarin puhuttelu ja juoksuntarkastus. Välihärpäkkeet sujui minusta oikein mukavasti. Ruutu löytyi hyvin, stoppasi ja meni maihin hienosti. Kohti tullessa alkoi nuuskimaan ja nousi ylös, josta käskin maahan uudestaan. Tästä ehkä hieman itseensä ottaneena juoksi sitten sivulle tulossa kohti Raisaa. Eli ei ihan putkeen mennyt tämä.

Tunnari oli kympin liike, kovasta tuulesta huolimatta. Samoin lopun seuruun oli oikein hyvä, ilme oli mainio ja paikka säilyi hyvin. Hyvä T!

Uusittiin vielä loppuun ruutu, kävin palkkaamassa sitä maassaolosta ja kiertelin ja kaartelin ympäriinsä. Sivulletulo otettiin myös ja se pelasi hienosti.

Rieha riekkui sitten:

Ohjattu: Leluilla kerran kumpikin suunta. Hienosti pelaa! Lukee ohajusta erinomaisesti ja vaikka olisikin vähän menossa eri suuntaan, niin kääntää todella hyvin oikealle.

Seuraaminen: Paikkaa. Sain sen aika hyvin pysymään, palkkaamalla taaempaa namilla ja lisäksi lelupalkalla taskusta. Tehtiin pitkää suoraa ja ekaa kertaa juoksupätkää. Sujui erinomaisesti, lähti juoksuun mukaan hienosti.

Luoksetulo: Eteentuloja. Lisäksi testasin pari kertaa miten sujuisi jos ottaisin sen suoraan sivulle. Eri käsky toki tähän. Yhden avustetun jälkeen alkoi hakemaan jo kivasti itsekin.

Nouto: Haki sekä tavan kapulaa että ohjatun kapuloita. Kaikki nousee ja tuo hienosti perille saakka.

Viima tokoili myös. Tai yritti. Siitä ei ehkä tarvitse juuri puhua enempää. Naurattaa vaan, että se on ilmoitettu pm-tokojoukkuseen ja alkaa soveltamaan oikein huolella. Niin Viimamaista :D. Mutta sitten mentiin hallille ja aksattiin ja johan porokoiralle tuli ihan eri ääni kelloon. Rata näytti tältä:

Ja wau mikä meno! Ei edes ketjutettu ja jaksoi tehdä hyvin töitä. Joka kiekalla vaan innostui enemmän. Hypyt oli alkuun 65 sentissä, mutta laskin ne alemmas ekan kiekan jälkeen. Oikeastaan ainoa virhe tuli kerran siitä, että meni renkaan väärästä kolosta. Muuten meni hyvällä vauhdilla ja varmasti. Sitä on kyllä helppo viedä siinä mielessä että menee tasan sinne minne ohjaa. Muutama töks-paikka tuli alkuun, missä vauhti hieman hidastui, mutta saatiin nekin korjatuksi ja viimeinen kerta oli hieno, vauhdikas ja puhdas rata. Hyvä Vimps! Loppuun vielä vähän renkaasta oikeita toistoja vahvistukseksi.

Iltapäivällä kaikki pääsivät Koirasporttiin uimaan. Tuikelle tämä oli kolmas kerta, Viima ja Rieha uivat ekaa kertaa. Rieha aloitti ja yllätti ihan täysin. Sehän ei tykkää yhtään lätäköistä ym., eikä ole koskaan uinut (jos ei talven jäihin putoamista lasketa) ja ajattelin ettei se varmaan tykkää. Mitä vielä, pienen rohkaisun jälkeen se ui tosi hienosti. Vielä kun otettiin lelu mukaan, niin sehän alkoi jo loikkaamaan altaaseen. Kuulemma ei ole kovin yleistä, että ekalla kerralla alkaa lelukin maistua. Sillä oli aluksi pelastusliivit päällä, mutta viime kiekalle otettiin nekin pois ja tekniikka oli tosi hyvä. Rampillakaan ei pelottanut yhtään ja kauhea haukku alkoi kun muut pääsi jatkamaan ja se joutui odottamaan. Taisi löytyä pikkukelpille taas yksi laji lisää, mihin se sopiin kuin nenä päähän!

Viima pääsi altaaseen tokana. Sehän tykkää uida, mutta toisaalta se inhoaa kaikkia "juttuja", missä se joutuisi väkisin tekemään jotain. Nopeasti sekin saatiin veteen ja veti hyvää kiekkaa. Se ui jopa pari kierrosta putkeen, kun muut meni vaan kerran ja sitten lepäämään. Sen tyyli on varma ja rauhallinen, ei paljoa roisku. Rampista Viima ei tykännyt yhtään ja Anskukin oli inhottava, eikä se suostunut edes katsomaan avustavaa uittajaa. Mutta varmasti tulee Vimpsinkin laji tästä.

Tuike-konkari meni viimeisenä. Se sai nyt mennä alusta saakka ilman liivejä. Se oli jotenkin tosi innoissaan ja meno oli aika hillitöntä alkuun, kauheaa roisketta. Annettiin sillekin lelu suuhun ja se rauhoitti ja meni paljon paremmin. Tuikelle homma tuntuu olevan kaikista rankinta, se puuskuttaa ihan hulluna kun pääsee lepäämään. Mielellään se kyllä ui ja varmasti tekee hyvää!