Pitkästä aikaa isompaa treeniä ja vielä porukassa. Seurana Janne ja mali Ipi sekä Hansku ja bc Humppa. Viima oli aika holtittomalla päällä aluksi, haukutti ja muutenkin koitti kehitellä omiaan. Loppua kohden paransi huomattavasti ja keskittyi hommiin ihan tosissaan.

Alkuun otettiin ruutua. Tässä oli häsäämistä oikein urakalla, V vänkyili perusasennon kanssa ja haukkui kun mitään ei tapahtunut. Perusasento kun saatiin toimimaan niin lähti hyvin ruutuun, vauhdikkaasti ja suoraan. Oikein hyvä. Ruudusta luoksetulossa koitti myös komentaa ekalla kerralla, eli jäi vaan haukkumaan ruutuun. Kävin sen sitten hakemassa pannasta mukaan ja seuraavilla kerroilla tuli jo hyvin luokse ja siitä homma alkoikin pikkuhiljaa luistamaan.

Luoksetuloa tehtiin pysäytyksellä. Täytyy kyllä sanoa että tosi hyvin V tuon idean tajuaa ihan muutamalla toistolla. Käytin ensin käsimerkkiä, mutta Viima alkoi reagoimaan pieniinkin käden heilautuksiin ja lisäksi se jäi herkästi etsimään namia kun olen niitä heittänyt pysähdyksestä. Testasin sitten ihan suullisella käskyllä ja se toimi todella hyvin, Viima pysähtyi valppaasti ja nopeasti. Pysähdyksestä luoksetulo menee herkästi jolkotteluksi eli ravaa luokse, siihen siis huomiota.

Noutoa kokeiltiin ekaa kertaa tässä välissä, mutta se meni ihan hillittömäksi. Käytössä oli tunnarikapula. Ensiksi Viima varasti kapulalle, sitten saalisti sen tassuilla ihan täysiä, lopulta nappasi sen suuhun ja lähti täysiä pilettäen juoksemaan sen kanssa aivan päin vastaiseen suuntaan. Eli siistiä oli, ja kun pyysin sitä tuomaan niin sinkosi kapulan vaan ilmaan ja uudestaan perään. Vaadin siitä kuitenkin palautuksen loppuun saakka ja toihan se sen loppujen lopuksi ihan ok. Jätettiin nouto siihen kuitenkin vähäksi aikaa että keskittyminen saatiin vähän paremmaksi.

Jättävistä maahanmeno oli loistava ja kesti todella hyvin taakse menon. Täpäkkä istuminen perusasentoon. Seisomisessa sen sijaan liikkui todella herkästi kun menin taakse, treenailtiin sitä sitten ihan lyhyeltä matkalta ja se alkoikin sujumaan aika kivasti. Ei muuta kuin toistoja siihenkin.

Välillä pidettiin taukoa ja kävin juttelemassa Hanskun kanssa, pyörittelin Viimaa samalla vähän sivulla perusasentotreeniä. Älyttömän hyvin keskittyi vaikka Ipikin tuli viereen katselemaan, ihan oikein odotti hommia ja käskyjä. Päätin sitten testata vielä noutoa kun keskittyminen oli kohdillaan. Ekalla kerralla pikkaisen varasti ja saalisti jonkin verran mutta toi hyvin. Tokalla kerralla painotin odota-käskyä ja silloin noutikin vasta käskystä, tosi hyvä. Kyllä se siitä, kyllä se siitä...

Loppuun vielä kunnon pätkä seuraamista superpalkalla. Parkkiksella oli tosi paljon lunta ja uria ja se vähän haittasi ainakin omaa kävelyä, mutta Viima teki kyllä kivasti. Käännöksiin olin erityisen tyytyväinen ja paikka pysyi koko ajan hyvänä. Siitä oli hyvä palkata.