Eilen olin kotosalla käymässä ja tottakai piti heti treeniä. Osaksi vedettiin lenkin ohessa Hippoksella, osaksi sitten illalla olkkarissa. Viiman avoimen osaaminen on aikasta buenoa, pitäsiköhän sille katsella tähän lähiajoille ihan joku koekin... Toisaalta vähän mietityttää tuleeko sille valeraskausoireita, kohta nimittäin alkaa olla juoksuista se pari kuukautta. No katsellaan ja tunnustellaan .

Viima

Kaukot: Eri matkoilta, 5 metristä pelasi hyvin, pidemmältä piti alkuun vähän miettiä, mutta alkoi sekin sujumaan. Pitäisi treenata myös sitä pitkää matkaa. Nättejä siirtymisiä se kyllä teki, niitä Viimalle tyypillisiä heittäytymisiä ja hyvin oli kuulolla.

Luoksetulo: Mietiskelin että Viimalle ei varmaan stoppeja kannata edes juuri treenata, se ihan varmasti pysähtyy, mutta vauhti voi taas kärsiä liiasta treenistä. Nyt testasin kuitenkin parit stopit ja hienostihan ne suullisella pelasi, ei oikeastaan mitään ongelmaa. Lähti laukalla ja stoppasi, siitä kun kutsuin niin ravasi, kuten arvelinkin. Tein vielä pari stoppia, josta palkka ja vielä superpalkka eteentulosta niin vauhtikin säilyi. Loppuun yksi läpijuoksu pitkään matkaan, ei puhettakaan ennakoimisesta.

Jättävät: Tai lähinnä seisominen. Maahanmeno toimii  varmasti, eikä varmasti liiku vaikka kävelisin 100m taakse. Seisomisessa sen sijaan on joskus olla kääntymisongelmaa, nyt sitä ei näkynyt, oikein hyvä.

Nouto: Sisällä kapulan nostoja ja eteentuonteja, sekä pitoa. Alkuun huitoi tassuilla, mutta nopeasti jätti sen pois ja toi halukkaasti. Jaksoi myös hyvin pitää. Veskulta tuli taas hyvä huomio, eli korjailen itse koiran huonoja asentoja. Helppoa hommaa koiralle: sen ei tarvitse tehdä mitään ja ohjaaja korjaa . Hyvä oli tuokin taas tiedostaa. Pääasiassa Viiman eteentulot kapulan kanssa oli kuitenkin nättejä.

Tuike

Sivulle tulot: Hannan neuvojen mukaan ketjuttaen loppua. Tekipä kyllä älyttömän hyvin. Steppaaminenkin oli huomattavasti vähempää ja istui nopeasti oikealle paikalle. Kapulan kanssa ei nyt otettu.

Liikkeestä istuminen: Ja taas pelasi hienosti, on se vaan kumma liike... Viitisen toistoa ja joka kerta hyvä istu.

Kaukot: Sisällä lattialla istuen ja takapalkan kanssa. Välillä oli vaikeaa, kun pienen pää ei meinannut taas kestää takapalkkaa (ja varsikin kun Viima tuijotteli palkkaa vieressä, kunnes älysin poistaa sen koko tilasta). Eli pientä volinaa ja ähinää oli alkuu. Tassujen tarjoamista tuli taas ja muutakin häsäämistä, mutta kun vaan yksinkertaisesti nostin sen takaisin paikalleen ja painokkaasti sanoin että siinä, niin johan alkoi sujumaan. Loppujen lopuksi neiti teki oikein päteviä siirtymisiä ja saatiin tehtyä pitkiäkin pätkiä. Jei!