Illalla käytiin vielä Laukaassa tokoilemassa, tarkoituksena nyt treenata avoimen luokan liikkeet koekuntoon.

Ohjatusti katsottiin ensin jättävät liikkeet, ne tehtiin ihan liikkeenohjauksessa koemaisesti. Maahanmeno oli hieno ja nopea, kesti hyvin taakse menon. Seisomisessa vähän epäilin että saattaisi liikkua, mutta pysyi paikallaan tosi hyvin taaksemenossakin. Pientä huomautusta siitä että pidän oman linjan suorana enkä tee vekkiä koiran kohdalla kun menen taakse.

Avoimen hyppyä katsottiin myös ohjatusti. Siihen nyt alkuun reilut avut, eli saman tien kun koira hyppää niin liikun perään ja käsken istumaan ja heti palkka. Hyvin T sen hiffasi, reippaasti vaan toistoja että se seisominen unohtuu.

Isseksemme treenattiin seuraamisen liikkeellelähtöjä ja täyskäännöksiä. Hyvin paikka pysyy suurimman osan ajasta, täyskäännöksissä oma askellus on tosi tärkeää, muuten herkästi irtoaa ellen vinkkaa tarpeeksi käännöksestä. Kaukkareita tehtiin myös, n. kolmesta metristä pelasi hienosti, siitä kun vähän pidensin niin i-m onnistui mutta sitten ei enää istunut eli vielä enemmän treeniä erityisesti istumiseen lyhyemmältä matkalta. Luoksetulon pysäytykset toimi aika kivasti, tosin sitten alkoi jo ennakoimaan joten tehtiin myös läpijuoksuja lelun kanssa.

Loppuun otettiin vielä paikkamakuu porukassa, aikaa 3 minuuttia. Ei olla piilossa olemista kauheasti harjoiteltu, menin nyt piiloon ja pysyin siellä 2 minuuttia, jonka jälkeen tulin vielä minuutiksi näkyviin. Tuike oli kuulemma maanut tosi rauhallisesti piilossa olon ajan ja kun oli näkyvillä makasi ainakin levollisesti. Jännittävä liike, lähinnä sen takia kun ei näe mitä ne muut koirat tekee, mutta ehkä se siitä, Tuikella on nykyään kuitenkin varma paikkamakuu.