Ai vitsi että on kiva treenata ja koirat on niin pätevänä. Koko porukka nauttii!

Tänään suunnattiin Viihdekeskukselle Raisan ja Narun sekä Jannen ja Ipin kanssa. Ipi ja Naru tekivät viestiä ja oltiin koirien kanssa häiriönä taipaleella. Ja aikamoista häiriötä nuo aiheuttikin, eivät millään käsittäneet että miksi toiset saa juosta ja toiset joutuu olemaan hihnassa, ja meteli oli välillä sen mukaista... Viimalle lisähuolen aiheutti myös metsään kadonnut Raisa, joka tietysti olisi pitänyt pelastaa. Viima saikin lopuksi koittaa vähän viestiä myös. Se pääsi multa irti ennen kuin R kerkesi mennä taipaleen toiseen päähän ja neitihän paineli itsekseen tarkistamaan että mihin Naru ja Ipi oli koko ajan juosseet... Eli juoksi viestiä ilman kakkosohjaajaa... No saatiin R:kin paikalleen ja kyllähän Viima juoksi, tosin se ei tainnut olla ihan varma, että mitä lajia tässä treenattiin: välillä jäljesti ja välillä koitti etsiä maalimiehiä niin kuin hakumetsässä. Mutta kivaa oli ja Raisalla ollut vinkulelu kruunasi koko homman. Eli totaalisen aivotonta ja kivaa. Sitten tokoiltiin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike

Ruutu: Janne rakensi valmiiksi, lähetys kisamatkasta. Ei ihan bongannut kunnolla ja meinasi lähestyä vinosta, joten kutsuin pois. Uudella yrityksellä aivan mahtava bongaus, stop ja maahan. Siitä kisamainen lopetus ja tuli ihan täysiä seuraamaan, josta palkka. Aivan makea!! Tehtiin vielä muutama lähetys kisamatkasta, palkka joko seisomisesta tai maahanmenosta. Sitten vielä muutama bongailu lyhyestä matkasta, tarkoituksena mahdollisimman keskelle meneminen. Hyvin korjasi jos meni liian reunaan.

Liikkeestä istu: Istuminen on tosi napakka, eikä yhtään virheasentoa n. kymmenen toiston joukossa. Jee! Pikkaisen menee istuessaan sivulle, eli tiivistämiseen voisi jotain miettiä.

Tunnari: Raisa liikkuroi. Ekalla kerralla kentän laidalla oli malinois suojelutreeneissä ja Tuike seurasi sitä silmä tarkkana, eikä rekisteröinyt ollenkaan kapuloiden vientiä. Tarvitsi pari käskyä ja lähti etenemään vinosti. Bongasi kuitenkin kapulat ja suoristi linjansa, nuuski tarkkaan ja oma nousi hienosti. Uusinta tehtiin taas kisamaisesti ja nyt ei ollut mitään moitittavaa, suora eteneminen, varma nuuskinta ja oman nosto. Edelleen ihan super!
 

Seuraaminen: Tänään oli hieno fiilis ja paikka säilyi aikasta hyvin. Siirtymät vasemmalle ja oikealle oikein hyvät. Paikallaan pyörimiset ok. Suoralla palkkasin heittämällä namin eteen Korrien neuvojen mukaan ja se toi kyllä vielä lisää täpäkkyyttä.

Luoksetulo: Alkuun yksi kisamainen. Seisominen valui jonkin verran, maahan hyvä. Seisomista treenittiin namipelillä ja johan alkoikin stoppaamaan paremmin. Muistettava vaan heittää nami heti käskyn jälkeen, eikä turhaan odotella.

Kaukkarit: Nyt oli laatikko vaan edessä. Tässäkin on selkeästi tullut jo ahaa-elämys ja lähes jokainen m-s onnistui!! i-s oli vähän vaikeampi ja koitti ensin tarjota seisomisen sijaan maahanmenoa. Sekin sieltä löytyi. Siirtymät oli oikein hyviä, pitää vaan muistaa palkata taakse, eikä sallia etutassujen liikettä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima

Seuraaminen: Teki töitä niin tosissaan ja silloin Viiman seuraaminen on todella pätevää.

Kaukot: Häntä heilui ja pikkuporokoira tärpätti menemään. Siirtymät erinomaiset, palkkaa vaan eri kohdista. Ja valmistelevat tähänkin!

Luoksetulo: Namipiilosta palkka, edelleen saa ryysiä luvan saatuaan ja ryysikin ihan onnessaan. Vauhti makea ja eteentulot hyviä.

Luoksetulon stopit: Namipelillä seisomista, erittäin hyvä. Tässäkin huomaa koirien eron, Viima tekee tasan niin kuin sanotaan, Tuike kerkeää yrittää tuhatta asiaa.

Nouto: Kaksi toistoa, palkka namipiilosta. Malttoi odottaa, vaikka nytkähtikin kapulan lentäessä, jee! Kapulalle täysiä ja ihan pieni saalistus, mutta ei paha. Palautus ok, ekalla kerralla vähän epär;i, mutta uusinassa tuli jo varmasti eteen ja sai taas ryysiä palkan namipiilosta. Ihan mahtista, joskus oli ihan varma että en saa Viimaa koskaan noutamaan ja nyt mietin että sen voisi ilmoittaa avoimeen luokkaan oikeastaan melkeinpä heti kohta.