Pääsiäinen meni mökillä, maaseudun rauhassa. Aurinko ei mitenkään suunnattomasti hellinyt mutta muuten oli oikein mukavan rentouttava reissu. Koirat juoksi ja ihmiset söi. Juoksu-Viiman irtipitoa vaikeutti ekana päivänä paikalla pyörinyt karjalankarhukoirauros, mutta onneksi sitä ei enää myöhemmin näkynyt. Viima kävi hiihtolenkeillä ja hyvin sujui (tosin se vetää vaan kotia päin, pois mentäessä jolkottaa sivulla tai perässä Nauru), Veskun kanssa hiihtivät yhteensä varmaan reippaat parikymmentä kilsaa. Tuike oli elementissään ruuan kerjäyksessä, lenkille suostui lähtemään vain jos minä olin varmasti mukana, muuten pysyi keittiössä jos siellä joku oli. Ahne pikkupossu. Mutta kyllä sekin revitteli kun jäälle pääsi ja leikki kepeillä ja leluilla.

Tänään kotiuduttiin ja Tuiken kanssa treenittiin heti kotikotona pihamaalla kun lumikin oli suurimmaksi osaksi sulanut. Vähän oli neiti poikki viikonlopun tärpätyksen jälkeen ja ihan täysiä ei painanut, mutta kuuliaisesti teki.

Ruutu: Rakensin valmiiksi, etsintä ja lähetys n. 30 metrin päästä. Tosi hyvä, haki heti katseellaan ruudun kun tultiin ulos. Muutama lähetys joissa palkka maahanmenosta, toimi. Siirtelyjä eri matkoilta ja ilman lätkää, ok, pikkaisen oli välillä hukassa, mutta nopsaan hiffasi taas idean.

Merkki: Pari kädellä varmistusta, sen jälkeen lähetyksiä 10 metristä. Hienosti hakee, pikkaisen meinaa mennä ohi merkistä eli ei pysähdy ihan taakse, vaan koittaa melkein kiertää, koitin sitten pysäyttää juuri kun oli takana. Mutta hyvin on tajunnut.

Merkki+ruutu: Otin sitten ruudun mukaan. Merkille lähetys n. 5 metrin päästä, merkiltä ruutuun matkaa n. 15m. Ekalla kerralla pysäytin merkille ja kävin näyttämässä itse ruudun. Sen jälkeen suoria lähetyksiä ja teki tosi hyvin! Ruudussa palkka paikasta.

Loppuun vielä tunnari. Kasa vääriä ja oma joukkoon. Eka oli ihan loistava, rauhallinen nuuskinta ja hyvä nosto. Olisi pitänyt lopettaa siihen mutta otettiin vielä. Seuraavalla tulikin sitten muiden kapuloiden hamuilua, toi silti kuitenkin oman. Selkeästi namit nostaa kierroksia ja alkaa häsäämään vaikka tietää että pitää haistella. Kolmannella kerralla tein kunnon valmistelut, väärien hamuilu jäi lähes kokonaan pois ja nosti oman hyvin, joten jätettiin siihen.