Lähdettiin testaamaan lähikentälle meidän uusia vermeitä, tunnarikapuloita ja ruutua ;). Ruutuun tehtiin jo eilen toistoja viitisen kappaletta ja tänään jatkettiin.

Aloitettiin kuitenkin tunnarilla. T:lle on perusteet siitä joskus opetettu ja ajattelin heti testata kahdella kapulalla, eli oma hajustettu ja hajustamaton. Itselle on vielä jotenkin hukassa miten noiden kapuloiden kanssa kannatta toimia, nyt tehtiin useampi toisto noilla samoilla, mikä ei ehkä ollut hyvä idea. Varmaan kannattaisi aina kuitenkin vaihtaa ainakin se väärä kapula, ettei siihen tartu koiran hajua nuuskimisesta. Eka tehtiin niin että laitoin oman kapulan eteen ja väärän sen taakse reilun matkan päähän. T nuuskaisi kummatkin ja toi oikean. Sitten vaihdoin kapulat riviin, oma vasemmalle ja väärä oikealle. Taas hienosti toi oman. Sitten vielä oma taakse ja väärä eteen. Taas toi oman. Myönnän että innostuin, olisi ehkä kannattanut jättää siihen. Tein vielä yhden, oma eteen ja väärä taakse. Nyt meni suoraan taakse ja toi sen. En tiedä miten tuo hajumaailma meni jo sekaisin ja varmaan toistojen kautta T unohti jo nenänkäytön ja alkoi vaan tuomaan jotain. Tehtiin sitten pari kapulan hakua nurmikolta, niissä T taas nuuski hienosti ja toi hyvin kapulaa.

Tässä vaiheessa saatiin oikein superhäiriö, mikä oli T:lle vähän liikaa. Kenttä on suht pimeä ja yhtäkkiä siihen tuli mies autolleen, ei siinä vielä mitään mutta kun T haukahti, niin mies alkoi haukkumaan takaisin... Ja sehän oli pikkukoirasta aivan kaameaa, mies teki sen kuitenkin "huumorilla" naureskeli vaan, mutta Tuikea selkeästi jännitti. Sen jälkeen se oli vähän epävarmana ja seuraili kaikkea tosi tarkkaan ja puhisten, varmasti osaksi myös juoksu vaikuttaa...

Tehtiin välissä kaukkareita. Alkuun oli vaikeuksia saada T maahan, kun se seuraili niin ohikulkijoita. Kun se onnistui niin siirtymiset sujuivat tosi hienosti, kerran koko sarja ja kerran palkkasin istumisesta.

Ruutu sitten. Alkuun pelkkää ruutuun juoksua namialustan kanssa. Ekalla kerralla vähän haparoi, sen jälkeen juoksi hyvin. Sitten muutaman kerran pyäsytyksen kanssa ja ilman namialustaa. Ekalla kerralla onnistui hyvin, mutta sitten alkoi epäröimään ruutuun menoa kun siellä ei ollutkaan palkkaa. Menin vielä kerran sitä kieltämään haahuilusta niin sen jälkeen se kysyi lupaa monta kertaa ennen kuin lähti menemään. Loppuun vielä vahvistukseksi pelkkää ruutuun juoksua namialustan kanssa ja se sujuikin taas kivasti. Varmaan kannattaisi nyt pelkästään vahvistaa sitä ruutuun menoa ja jättää pysäytykset kokonaan.