Salme kerkesi meitä moikkaamaan ja samalla esitettiin tokojuttuja. Olipa muuten harvinaisen ällöttävä keli treenata, märkää, jäätä, loskaa... Piti käydä kolmella kentälläkin kääntymässä, ennen kuin löytyi paikka missä pystyi treenaamaan satuttamatta itseään tai koiraa. Viimaa ei niinkään märkä haitannut, mutta prinsessa T:n tekemisessä kyllä huomasi että takapuolen laittaminen märkään maahan oli ällöä. Tuike oli muutenkin vähän kumalla päällä, ei niin tärppänä kuin normaalisti.

Viima teki eka, kaikki liikkeet läpi koemaisesti ja sitten yksityiskohtiin:

Seuraaminen: Käännösongelmaa katsottiin ja siihen vaan yksinkertaisesti treeniin rauha ja varmuus. Käännökset loivemmiksi ja rauhallisiksi, ei 90 asteen kulmia vauhdista. Eli vaan että saadaan Viimalle ajatus ettei käännöksissä tarvitse väistää. Kivasti se tekikin kun työstettiin käännöksiä.

Liikkeestä maahanmeno&seisominen: Kumpikin ok, eikä niihin sitten keskitytty enempää. Niitä ei myöskään tarvitse hirmuisesti treeniä kun sujuvat.

Luoksetulo: Stoppi valui jonkin verran ja vaihtoi sen jälkeen raviksi sekä himmaili eteentuloa. Sivulle tulo vajaa. Stoppi erityistreeniin, niihin varmuus riippumatta millä vauhdilla tulee. Lelupalkka tähän ja iloinen mieli. Sivulle tulo erikseen ja ne omat vartaloavut pois. Takapalkan opettamista voisi myös harkita.

Kaukot: Vimps tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoihin, muuten hyvä. Käsimerkissä pitää muistaa olla liikuttamatta yläkroppaa. Tässäkään ei kuitenkaan ole yleensä mitään ongelmaa eli se jätettiin hautumaan.

Nouto: Kaksi käskyä lähtöön, kun varmistelin oikein kunnolla odota-sanalla. Kapulalle meni innoissaan, mutta palautuksessa himmasi. Epävarmuutta, ainoa magneetti on kapula, enkä minä. Erikseen siis odottelutreeni, kaunis odota, kapulan heitto ja palkka pelkästä katseesta. Kovistelemalla odota-käskyn kanssa saa matalammassa vireessä epävarmuutta. Toisena treeninä tuontitreeni, kapula suuhun istuessa, askel taakse ja käsky. Hirmuiset kehut ja palkat kun tuo eteen istumaan.

Hyppy: Nyt Vimps oli jo sitä mieltä että evvk ja hyppäämisestä ei meinannut tulla mitään. Mentiin pari kertaa agityylillä ja sen jälkeen tokohyppykin sujui. Tosin hyppäsi ihan vinoon, kun oli menossa S:n luokse, mutta avuilla hyppäsi takaisintullessa myös.

Vimpsille siis lyhyttä treeniä vähillä toistoilla, varmuuden rakentamista. Lisäksi sen kanssa pitäisi ottaa ketjutustreenit että motivaatio säilyy ilman palkkaakin. Niitä voisi tässä vaiheessa lähteä tekemään noilla varmasti varmoilla liikkeillä, muita pitää työstää että saadaan noita klikkejä pois. Hauska että Viima vieläkin menee S:stä välillä ihan transsiin, eräässäkin liikkeessä se tuijotti S:ää varmaan minuutin ennen kuin muisti ottaa minuun katsekontaktin. Lisäksi tietysti piti joka välissä käydä s-mutkalla häntää heiluttamassa. Treenien loputtua Vimps pisti nukkumaan S:n viereen aivan kaikkensa antaneena, vaikka ei edes tehnyt kovinkaan paljoa niin pelkkä kasviksen läsnäolo aiheuttaa suunnatonta väsymystä. On se pienellä porokoiralla rankkaa!

----------------------------------------

Tuike treenasi sitten, silläkin alkuun koemaista ja sitten korjausta:

Seuraaminen: Alku hyvä, mutta liukas maa ja oma kompurointi sai paikan taas irtoamaan paljon. Ei oikeastaan kannattanut tehdä kun T väisti jalkoja niin paljon ja kun omatkaan tassut ei oikein pitäneet niin ei paras fiilis. Tosi tylsä , kun tuntuu että muuten seuraaminen on parantunut. Treeniä vaan kunnon alustalla ja mieluiten hihnassa että paikasta pääsee huomauttamaan.

Liikkeestä istuminen: Jäi seisomaan. Ei ole tehnyt tätä pitkään aikaa, liike on alkanut olemaan varma. Se märkä maa vaan on niin ällö. Nameja heittelemällä istumisia tuli, mutta kyllä T niissäkin koitti parhaansa mukaan huijata vaan puoliksi istumalla.

Luoksetulo: Stoppasi, mutta lähti samantien liikkeelle omin luvin, maahanmenossa myös useampi käsky. Stoppi toimi vasta kun annoin sekä käsimerkin että karjaisin kunnolla. Maahanmeno oli vaan ällö. Sivulletulo väljää. Eli ei kauheasti kehuttavaa.

Hyppynouto: Tässä koitti varastaa kun heilautin kättä eteen ja siitä taakse. Siihen uusi heittotekniikka, ilman sitä eteenheilautusta. Muuten nätti nouto.

Metallinouto: Yllättävänkin hyvä, nosti ongelmitta ja tuli reippaasti.

Ruutu: Nyt oli NIIN vaikeaa. Ympärillä oli autoja, liikennemerkkejä betoniporsaineen, hyppyeste jne. ja Tuike bongaili kaikkea muuta paitsi ruutua. Ja vaikka tuntui että bongasi ruudun niin kävi kaksi kertaa hypyllä, pari kertaa omalla autolla, jonka katolla oli noutokapula jne. Ehkä viidennellä yrityksellä meni oikeaan osoitteeseen. Ja vaikka sitten sai palkkaa ruudusta niin silti uudella lähetyksellä ei juossut suoraan, vaan skannaili kaikkea muuta matkalla. No, paikka oli vaikea ja pääasia että löytyi kuitenkin. Maahanmenoa ei edes kannattanut ottaa tuossa vaiheessa.

Tunnari: Ja meidän viimeinen varma liike. Väärä nousi. Nuuski kyllä kovasti, mutta ei osunut omalle ollenkaan eli nuuski vaan ympyrän toista reunaa, joten siinä vaiheessa alkoi paniikki iskeä pikkukoiraan ja äkkiä piti vaan joku nostaa. Tehtiin pari helpotettua ja sitten onneksi oikea taas nousi.

Kaukot: Mitähän näistä sitten sanoisi, alkuun tuli taas ihan mitä sattuu. Hyvä käsimerkkivinkki seisomiseen kyllä tuli, se otetaan nyt käyttöön. S-I-S otetaan nyt lähitreeniin tekniikan saamiseksi, 10 sarjoissa, niin ettei takajalat liiku. Taakse-käskyä pitää myös vahvistaa vielä läheltä. Upit sen sijaan oli nättejä.

Eli vähän nyt masensi (vaikka ei saisi) koska kaikki tähän mennessä varmat liikkeet olivat nyt jotain ihan muuta. Okei, aina ei voi toimia, eikä varsinkaan vaativissa olosuhteissa. Lisäksi katseltiin Tuikkusen menoa ja se aina välillä pomputti toista takajalkaansa. Mietin että viime treeneissä heitin sille palkaksi palloa ja se tuli juuri sen jalan puolelle huonosti alas liukkaalla, voisikohan johtua siitä. Kotona kuitenkin kopeloitsin sitä kunnolla, eikä tuntunut mistään aristavan, eikä sisällä ole jalkaa mitenkään pomputellut. Pitää nyt kuitenkin seurata ettei vaan oikeasti ole kipeä.