Riehan päivä alkoi autojen ja polkupyöräilijöiden katselulla. Ne meinaa vähän pientä jännätä, mutta reippaasti se tulee syömään namia. Koko ajan siedättyy paremmin ja tuntuu että rohkeus kasvaaa koko ajan. Lisäksi käytiin kaverini Hannan luona kylässä kerrostalossa. Rieha veteli käytävissä kuin vanha tekijä, eikä edes hissi aiheuttanut minkäänlaista reaktiota. Hannan luona vaati pikkaisen lämpenemistä, mutta sitten riekkui menemään lelujen perässä ihan onnessaan.

Illalla otin koko sakin mukaan treenaamaan Ylistölle. Riehan tähän mennessä suurin ällötys sattui heti kun päästiin perille. Vettä nimittäin satoi kaatamalla ja se oli pienestä kelpistä ihan hirveetä. Korvat vaipuivat saman tien varttia vaille kolmeen ja urhea, säänkestävä pentu juoksi äkkiä auton alle kuivaan. Otin Viiman ulos autosta ja sen perässä Riehakin painoi sitten menemään, vaikka kastuminen oli siitä todellakin ihan hirveää. Onneksi sade lakkasi ja pikkukelpi toipui järkytyksestä turkin kuivaessa.

Riehan kanssa treenaus oli lähinnä leikkimistä, johon neiti lähtikin innoissaan mukaan. Tosin sen ärrääminen kohdistuisi mieluusti hihaan tai käteen ja leluun vaihtaminen ei olekaan ihan helppoa, kun pieni roikkuu koko painollaan ärräten kiinni hihassa. Pitää vissiin vaihtaa halvempiin takkeihin, sen verran uhkaavasti Hurtan ulkoilutakki tänään ratisi piraijan käydessä siihen kiinni. Sitten kun huomion sai leluihin niin homma sujui tosi hyvin. Pelattiin kahdella lelulla ja täytyy sanoa että pelasi tosi hienosti. Rieha saalistaa, nappaa ja lähtee heti toisen lelun perään ihan innoissaan. Hurrrja pieni koira!

Neidin tempperamenttia on saanut tänään taas ihmetellä. Hihnan kiinnittäminen pantaan ei Riehasta ole ollenkaan tarpeellista, pikemminkin kovasti vastustettavaa toimintaa. Ja kun sähikäisen tahto ei mene läpi niin rimpuilu ja hammastus on aikamoista. Näytteitä luonteestaan Rieha antoi myös Nala-mittelille, joka oli hieman sitä mieltä että pennun napsivat leuat joka suunnasta ei olleet hirmuisen kivat. Onneksi Nala vedätti pentua juoksussa ihan 6-0, joten pääsi välillä ärripurria karkuun. Viimeisen niittauksen tälle päivälle Rieha teki kun marssi iltaruualla ihan muina naisina Viiman ruokakupille syömään. Viimalla oli vissiin paremmat safkat pennun mielestä. Tämä tapahtui niin nopsaan etten ehtinyt estää, mutta onneksi kerkesin kaapata pennun kainaloon, ennen kuin Viiman urina muuttui teoiksi... Eipä tule tylsää ainakaan tällä meiningillä... Taitaa penne syödä jatkossa ihan vaan omassa häkissään.

Mutta on se vaan edelleen kilttikin. Viime yönä nukkui lähemmäs 9 tuntia. Tänään harjoiteltiin myös kynsien leikkuuta ja sekin sujui oikein kivasti. Lusikalla leikki onnessaan, samoin kuin siideritölkillä, joten metalli ei tuota ongelmia. Istuminen siltä tulee jo melkein itsestään kun jotain pitäisi saada. Nimikin on ehkä jo vähän alkanut tarttua ja luoksetulo on ihan mahtavan vauhdikas, superihanan siitä tekee se kun pentu vielä matkalla lipoo huuliaan että tästä saa herkkua. Ja sitten kun se nukahtaa syliin tuhisemaan niin on se suloinen! Ja kuuden koiran hihnalenkki treenien jälkeen sujui yllättävänkin hyvin Riehan kohdalta, solmussa ei oltu kuin ehkä parikymmentä kertaa.

Mutta siis, Tuike ja Viimakin treenasivat. Vimps oli niin pätevänä tänään, otettiin oikeastaan pelkästään noutoja. Niihin vaan hirmuisesti motivaatiota ja palkkaa. Vimps tykkää kiertämisestä, joten yhdistin noudon siihen ja se oli toimikin tosi hyvin. Vimps kiersi onnessaan kapula suussa ja siitä sai taas tulla suoraan palkkaan. Muutenkin sai nyt lähteä suoraan kapulan perään, joten otettiin erikseen vielä kontaktitreeniä heiton jälkeen. Loppuun vielä vähän seuruuta, hyvällä mielellä hauskan noutorupeaman jälkeen. Vimps tykkäsi myös kovasti kun sai nuuskutella Jennyn koiria treenin jälkeen.

Tuike oli "yllättäen" aivan onnesta soikea kun pääsi tekemään. Aloiteltiin seuraamisella ja tökkimisellä. Oli ihan superhienoa, sellaisia kymmenen askeleen pätkiä pystytään jo menemään ja T tökkäisee sekä alussa että lopussa. Merkkiä jatkettiin myös lyhyellä matkalla. Nyt ei enää koittanut maahanmenoja, vaan jäi hienosti seisomaan saman tien. Loppuun vielä kapulan pitoa ja tuomista edestä sivulle. Hyvää pyllynkäyttötreeniä ja siihenkin pystyy vähän tökkäisyä yhdistämään paikan tiivistämiseksi.