Killerillä hirmuisessa vesisateessa, Salme katseli avoimen liikkeet koeomaisesti läpi (tosin palkkasin välillä). Seuraamisessa aika paljon samaa kuin aiemmin, käännökset kuulemma parantuneet huomattavasti, mutta edelleen välillä väljyyttä sivusuunnassa. Perustreeniä kovasti lisää, palkka aina jalkaa myöten niin että koira joutuu tulemaan ihan kiinni.

Liikkeestä maahanmeno. Liikkeelle lähtö ei ollut paras mahdollinen, muuten seuraaminen hyvä. Meni kuulemma hieman sivulle maahanmenossa, rintamasuunta säilyi kuitenkin hyvänä. Kesti hyvin taaksemenon ja  istui täpäkästi. Istumiseenkin vielä perustreeniä, jalkaa myöten vedetään istumaan, edelleen herkästi steppaa asennon hieman vinoon.

Luoksetulossa kunnon matka, pysäytin käsimerkillä. Ihan loistava pysähdys!! Tehtiin kaksi kertaa kun S ei ekaa nähnyt kunnolla, mutta Tuike teki ihan uskomattoman hienosti kummallakin kerralla, tuli täysiä laukalla ja pysähtyi nopeasti. Lähti liikkeelle taas hyvin laukalla, mutta perusasennossa vibaa sivusuunnassa.

Liikkeestä seisomisessa oli parempi lähtö ja seuraaminen. Pysähdys oli hyvä ja kesti hyvin taaksemenon. Takaisin palatessa ennakoi perusasennon. Siihen nyt treeniä, niin että käsken koiran seisomaan ja siirryn sivulle, josta takaisin eteen, käsky ja palkka kun pysyy. Tuike on niin nopea liikkeissään että herkästi kääntyy mukana, erityisesti jos kädet ei ole hallinnassa, eli alkuun vaan ihan pieni siirtyminen sivulle, jota pikkuhiljaa kasvatetaan niin että pystyn menemään taakse jne. Perusasentoa ei nyt oteta seisomisesta ollenkaan, keskitytään vaan siihen että pysyy paikallaan, liikun itse mihin suuntaan vaan.

Nouto oli ihan Tuikemainen, toinen oli niin innoissaan ja kapula suussa se näyttää niin itseensä tyytyväiseltä :). Itse noutamisessa ei mitään huomautettavaa, mutta perusasento oli taas ihan liian väljä. Myös muistettava se etten tee äkkiliikkeitä kun otan kapulan.

Kaukkarien kohdalla vesisade yltyi ihan rankkasateeksi ja pikkukoira näytti vähän kärsivältä kun vettä satoi silmiin kun tapitti minua. Oli vähän vaikeuksia saada se istumaan märkään maahan, mutta kun meni niin jäi hyvin. Tehtiin 5 metrin matkalla, ekassa istumisessa kaksoiskäsky, muuten tosi hyvät. Ekan istumisen vahvistusta nyt koko ajan matkaa kasvattaen, aina sinne voittajan 10 metriin. Palkka palloa heittämällä koiran taakse heti kun istuu.

Hypyssa T alkoi jo olla vähän sitä mieltä että pitäisi päästä jonnekin kuivaan paikkaan kaatosateesta ja ihan normaalin innokas se ei ollut. Hypyssä ähersi vähän aikaa ennen kuin hyppäsi ja istumisessa tarvitsi kaksoiskäskyn. Takaisinhypyssä taas vähän äherrystä ja sivulle tulo hieman väljä. Normaalisti T kuitenkin hyppää innokkaasti ja iloisesti eli se oli tosiaan vaan sateen syytä.

Älyttömän hyvin T teki, läheskään kaikkia liikkeitä (luoksetulo, kaukkarit) ei olla tehty oikeilla matkoilla kuin muutamia kertoja ja ne menivät todella hyvin. Pahin ongelma on nyt perusasennoissa, niissä on ihan liikaa väljyyttä. Kokonaisuutena ne vievät helposti pisteen tai pari joka liikkeestä vaikka muuten kaikki meneekin hienosti. Eli siihen nyt kova kuuri. Mutta hyvillä mielin voi pian suunnata avoimen kokeiseen, kyllä se vaan osaa hienosti ja tekee iloisesti ja innokkaasti!